Share |

Prodej charitativního kalendáře Girls and Business je odstartován

foto: Benedikt Renč

Křest charitativního kalendáře, který vznikl v dílně fotografa Benedikta Renče, byl podpořen hojnou účastí osobností napříč jejich profesemi. V pátek 28. listopadu 2014 bylo v pražském Buddha Baru přivítáno všech dvanáct úspěšných žen, které zdobí jednotlivé měsíce kalendáře a rozhodly se tak pomoci dobré věci. Projekt podpořilo i dvanáct kmotrů, tento rok navíc přibyl i třináctý kmotr kalendáře, Ondřej Kobza, který pokřtil titulní fotografii, ta je právem věnována aktivním ženám bez domova, Kuchařkám bez domova.
 
Dražbu tváře i kmotři kalendáře obohatili osobními dárky, které každý jako projev dobré vůle přidal k draženému originálu fotografie. Například herečka a fotografka Andrea Kerestešová k dražbě svého kalendáře věnovala vlastní autorskou fotografii, Kateřina Winterová si pozvala jako kmotra herce a kolegu z divadla Sašu Rašilova, ten předal společně s kalendářem modrou růži. Návrhářka Ivana Mentlová věnovala společně se svým kmotrem, novinářem Jiřím X. Doležalem, společenské šaty a Jiří nečekaně trilobita. Ondřej Kobza, spolutvůrce fenoménu Piána na ulicích, daroval budoucí komunitní zahradě ženám bez domova, piáno. Návrhář Lukáš Lindner své nejoblíbenější krejčovské nůžky, sólistka Národního divadla Alžběta Poláčková potěšila přítomné svým zpěvem, hudební producent Lešek Wronka nahrávkou, tiskový mluvčí olympijského výboru Saša Kliment sběratelskou sadou olympijských plakátů a Šimon Ornest, kapelník The Tap Tap, cestou na turné. Nechyběly další hodnotné dary. Dražitelé si tedy odnášeli vlastnoručně podepsaný kalendář společně s darem od modelky a kmotra.
 
Kompletní přehled průběhu křtu kalendáře najdete na stránkách zde.
 
Celá dražba se nesla ve velmi přátelském, ale přesto aukčním duchu, a i díky moderátorům Zorce Hejdové a Karlu Hynkovi, se podařilo vydražit krásných osmdesát tisíc korun! Tato suma, stejně jako finanční dary a peníze z budoucího projede kalendářů, poputují přímo do azylových domů a na komunitní zahradu pro matky bez domova a jejich děti. Výtěžek z hlavní titulky kalendáře bude předán přímo Kuchařkám bez domova.
 
Projekt Girls and Business je skupinovou podporou ženám bez domova. Kompletní produkce, tváře kalendáře a kmotři spolupracují a podporují projekt bez nároku na honorář nebo jiného finančního plnění. Více informací na: www.girlsandbusiness.cz
 
Srdečné díky patří všem, kdo tuto akci podpořil a zúčastnil se křtu kalendáře Girls and Business 2015. Pro příští ročník podporu a účast na projektu přislíbili fotograf Marek Musil a modelka Renata Langmannová.
 
Chcete-li přispět a pomoci, máte stále šanci! Na webových stránkách lze kalendář zakoupit za 490 Kč.
 
Poděkování patří také pražskému Buddha baru a ECOart SALONU ROLLAND, za bezplatný pronájem prostor pro focení a křest, mediálnímu partnerovi Evropa 2 a za podporu televizi Prima TV.
 
Tváře kalendáře 2015:
Titulní strana: Stáňa Balážová, Růženka Čatlošová a Eva Kundrátová – Kuchařky bez domova
Bára Nesvadbová – spisovatelka a šéfredaktorka Harper´s Bazaar
Jitka Hroudová – bubenice kapely The Tap Tap
Alžběta Poláčková – sólistka Opery Národního divadla
Claudie Marčeková – make-up artist a majitelka Studio professional
Lenka Kubíková – manažerka v Developerské společnosti HB Reavis
Judita Nechvátalová – PR a fundraising Sdružení Tereza
Kateřina Winterová – herečka, zpěvačka a moderátorka
Jitka Fürst – ředitelka rádia Evropa 2 a Europa 2
Joanna Pintal – marketingová ředitelka Marks & Spencer
Ivana Mentlová – módní návrhářka
Andrea Kerestešová – herečka a fotografka
Doc. MUDr. Petra Tesařová, CSc. – onkologická lékařka
 
 
Kmotři jednotlivých fotografií:
Saša Rašilov – herec
Saša Kliment - tiskový mluvčí Českého olympijského výboru a SK Slavia Praha
Petr Poláček - herec
Jiří Lábus – herec a dabér
Jiří X. Doležal – novinář
Lešek Wronka – hudební producent a skladatel
Petr Písařík – malíř
Lukáš Lindner – módní návrhář
Šimon Ornest - kapelník a dirigent The Tap Tap
Ondřej Kobza – spolutvůrce fenoménu Piána na ulicích
Michal Vikus - společnost Vimex a Vivacom
Michal Burian – hudební producent a DJ
Ondřej Měšťák – plastický chirurg


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.