Share |

Procvičte si jazyk zábavně a nezvykle na Evropském dni jazyků

foto: PR

Krátce, nezvykle a zábavně je možné si procvičit své jazykové znalosti nebo vyzkoušet zcela nový cizí jazyk cestou z práce nebo z nákupů. Během pěti až deseti minut se zájemci mohou posadit k učiteli cizího jazyka a popovídat si s ním v jeho řeči. Za svou snahu budou odměněni. Pokud si vyzkouší alespoň dva cizí jazyky, dostanou se do slosování o knižní poukázky. Interaktivní výuku evropských jazyků – tzv. Speak dating - připravují evropské kulturní instituty a ambasády, Ústav jazykové a odborné přípravy UK a Dům zahraničních služeb ve spolupráci se Zastoupením Evropské komise v České republice. Více informací na: www.evropsky-den-jazyku.cz
 
Jazyky, které je možné vyzkoušet: angličtina, bulharština, čeština, estonština, francouzština, italština, litevština, lotyština, němčina, polština, portugalština, rumunština, španělština. Účast je zdarma. bez předchozí registrace.
 
Akce se koná za laskavé podpory Paláce Lucerna. Instituce, které se na organizaci podílejí: British Council, Bulharský kulturní institut, Estonské velvyslanectví, Francouzský institut, Goethe Institut, Institut Cervantes, Italský kulturní institut, Polský institut, Portugalské centrum, Rakouské kulturní fórum, Rumunský kulturní institut, Ústav jazykové a odborné přípravy, Velvyslanectví Litevské republiky, Velvyslanectví lotyšské republiky, Zastoupení Evropské komise v České republice, Zastoupení Valonsko-Brusel v Praze.
 
Evropský den jazyků se každoročně slaví 26. září na základě prohlášení Rady Evropy z 6. prosince 2001. Cílem je propagovat jazykovou rozmanitost a studium jazyků, proto je ve 45 členských zemích Rady Evropy připravován zajímavý program.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.