Share |

Předsváteční večírek v BB: Makthaverskan (swe) + Ed Schrader's Music Beat (us)

foto: pořadatel akce

CREEPY TEEPEE crew uvádí :::
MAKTHAVERSKAN (SWE)
ED SCHRADER'S MUSIC BEAT (US)
LO/VE (CZ)
neděle 16. listopadu 20:30 
Basement Bar, Francouzská 76, Praha 10
 
Žánrově rozkročený bude předsváteční večírek ve vršovickém Basement Baru v režii crew spojené s festivalem Creepy Teepee: od skandinávského indie-punku přes vazbící zechované kytary až po stand-up comedy performance.
 
Z domovského Göteborgu vyráží na krátké evropské tour jedna z nejvýraznějších švédských kapel současnosti: post-punková pětice MAKTHAVERSKAN se na scéně pohybuje už nějakou dobu, až s druhým dlouhohrajícím albem nazvaným prostě "II" ale povědomí o nich přeskočilo i mimo Skandinávii. Kapela, která sveřepě připomíná svoje kořeny v místní scéně a odvolává se na punk/new wave kapely prakticky neznámé mimo region (Broder Daniel), zároveň svým kytarovým zvukem a projevem zpěvačky Maji připomene 4AD kapely nebo rané The Cure, což jsou mezinárodně srozumitelné body navíc. Kapela vystoupila na letošním Creepy Teepee a přestože právě Maja přesídlila do Berlína, kapela zkouší na dálku a daří se jí držet pohromadě. Doufáme, že MAKTHAVERSKAN v Basementu předvedou kromě už dobře známých hitovek i nové skladby.
 
Mezi nejvyhledávanější atrakce baltimorské klubové scény patří ED SCHRADER a jeho MUSIC BEAT. Původně jednorázová bokovka herce a stand-up komika Eda Schradera postupně přerostla v regulerní hudební projekt, který se stabilizoval s příchodem basáka Devlina Rice. Jejich přímočaré, málokdy víc než dvouminutové proto-punkové minimalistické songy nikdy nepostrádají suchý humor. Na jejich předchozím albu Jazz Mind hostovali členové No Age a Matmos, jejich čerstvé album album "Party Jail" vydali na svém labelu členové Jeff The Brotherhood. Kapelu, která odjela turné se spřátelnými Future Islands a Danem Deaconem i hardcoreovými Ceremony, jste v Čechách mohli vidět a slyšet už dvakrát, a nikdy nezklamali.
 
Koncert odstartuje stále vyhranější zdejší dvojice LO/VE.
Vstup: 200 czk.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.