Share |

Představte si desku s příběhy. Poslechněte si "Sitting On A Paper Cloud".

foto: archiv Little Husky

Začalo to jako neškodný vtip, když si hudebník Little Husky v létě 2010 v New Yorku o pauze během zkoušky přehrával popěvek složený předchozí noci. Na otázku lidí z
kapely, co hrál, lakonicky s vážnou tváří odvětil, že to je píseň z připravovaného sólového projektu. Název ze sebe spontánně vychrlil a vyloudil na jejich tváři pobavený úsměv. V téže době si pořídil studiový mikrofon, nainstaloval na svůj laptop slušný sekvencer a začal postupně pronikat do komplexního vesmíru zvuku. A taky začal hodně psát. Myšlenka nahrát a vyprodukovat si sám doma na koleně vlastní písně byla na světě.

Po několika letech relativního klidu a pokory, kdy svůj tvůrčí náboj vynakládal střídavě v jedné transatlantické a jedné pražské indie kapele, přišlo zjištění, že archiv napsaných textů, písniček a instrumentálek se neúnosně rozšířil a díky rostoucímu pocitu marnosti se mu podařilo zmobilizovat síly a vrhnout se na první várku skladeb.

Po šesti měsících vzrušující práce tak hudebník Little Husky představuje kolekci "Sitting On A Paper Cloud", desku s příběhy o deziluzi ze života po třicítce, o samotě, pití a slasti z poslechu desek, o vřelé náruči lesa a taky jednom havranovi...

Poslechněte si debutovou desku pražského songwritera, jenž své písně, prodchnuté folkem, dream-popem a ambientem nahrává za zdmi své žižkovské garsonky.

Stream a download desky:

https://littlehusky.bandcamp.com/

https://soundcloud.com/little-husky-1/sets/

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Little-Husky/141942462522831


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.