Share |

Představení finalistů 8. ročníku soutěže Havana Club Grand Prix

foto: pořadatel akce

Vrchol nejprestižnější barmanské soutěže v Čechách se neúprosně blíží a přípravy finišují. Z početné skupiny přihlášených do tohoto ročníku prošlo sítem kvalifikace ve středu 13. listopadu 2013 celkem deset finalistů – pět z mixologické části a pět z kategorie flair bartending. Konkurence byla opravdu velká a rozhodování pro porotu tedy velmi nesnadné.

Přesná míra a zajímavé kombinace ingrediencí soutěžících mixologů rozhodovaly o tom, kdo bude mít možnost utkat se o postup do mezinárodního kola Havana Club Grand Prix na exotické Kubě a vzduchem létající láhve a šejkry zase přibližovaly jednotlivé soutěžící k výhře 40 000 Kč. Publikum zaslouženě ocenilo všechny odvážlivce svým obdivem.

Koho odborná porota vybrala a na koho se můžete během finálového večera těšit?

MIXOLOGIE

MILOŠ DANIHELKA (ANONYMOUS BAR, PRAHA) – soutěžní drink Cuban Treasure
„Drink na tuto soutěž jsem měl připravenej už více než jeden rok. Takže jsem si na tom dal záležet a promýšlel jsem to dopředu a tady jsem si to pak už jen víceméně užil... Dojmy ze soutěže jsou samozřejmě pozitivní, protože jsem postoupil a moc se těším na finále.“

ONDŘEJ HNILIČKA (HEMINGWAY BAR, PRAHA)– soutěžní drink 7EVEN
„Chtěl jsem dát dohromady podzimní chutě, které mám hrozně rád. Drink je „saurového typu“, takže sladká a kyselá chuť s bílkem. Zahrál jsem si s chutěmi, které jdou dohromady, je tam sedm ingrediencí, proto se drink jmenuje 7even. Na finále se budu muset ještě hodně připravit. Protože to, co předvedli kolegové, opravdu klobouk dolů. To, co měli za servisy, to, co měli za nápady, to, co měli za suroviny, tak opravdu si s tím hodně vyhráli a myslím si, že mají obrovskou šanci na úspěch, nejenom ve finále, kde bude jen těch pět nejlepších, ale i ve světovém finále, kam jeden z nás postoupí.“

JARDA JANOUŠEK (BLACK ANGEL‘S BAR, PRAHA) – soutěžní drink DAIQUIRI DEL MINERO
„Drink jsem vymýšlel dva dny – to bych neměl říkat, protože ostatní se na to chystají třeba půl roku.JMomentální inspirací bylo Daiquiri, protože je to můj nejoblíbenější koktejl, takže jsem věděl hned, co budu dělat. Pak už jsem jenom přemýšlel nad tím, jak to změnit a co na tom upravit.“

VÍTĚZSLAV CIROK (BUGSY´S BAR, PRAHA) – soutěžní drink Antigua Familia
„Inspiraci pro přípravu svého drinku jsem čerpal z dlouholeté historie Havany, z jejich tradice. Inspiroval jsem se hlavně výrobou rumu jako takového, výběrem cukrové třtiny a tradiční výrobou. Drink je odkaz na bohatství a je o rumu, kubánské tradici a komplexnosti chuti, ladil jsem ho zhruba rok a půl.“

TOMÁŠ MELZER (HEMINGWAY BAR, PRAHA) – soutěžní drink NUEZ DE ARTEMISA
Drink mi vyšel tak, jak jsem chtěl. Co se týče prezentace, tak to mohlo být lepší i horší, každopádně jsem rád, že jsem se dostal do finálové pětky. A teď určitě vychytám ty mouchy… Drink nechám tak jak byl, možná, že lehce vychytám tu infuzi, kterou jsem použil, a soustředím se na prezentaci.

FLAIR BARTENDING

VÁCLAV ABRAHÁM (WWW.VACLAVABRAHAM.CZ)
„Bezprostřední dojmy jsou super, jsem ve finále, takže 28. listopadu si to v Roxy užijeme.  S přípravou to ale budu mít takový složitější, protože příští týden odlítám do Londýna, kde mám dvě flairové soutěže. Přiletím a budu mít dva dny na to připravit se na Havanu.“

MILAN DRAHOŠ (T. G. I.  FRIDAY‘S, PRAHA)
„Je to pro mě vlastně první show, takovéhoto rozměru, jako to bude v Roxy. Soutěž Havana je známá, je prestižní a budu se snažit, abych tam podal co možná nejlepší výkon.“

MARTIN VOGELTANZ (ŽUMBERSKÁ STODOLA MUSIC CLUB, PLZEŇ)
„Těším se do Roxy, protože je to jednou za dva roky a je to taková barmanská událost číslo jedna. Všichni soupeři, kteří tam budou, jsou mí kamarádi, tak ať to vyhraje ten, komu to nejlíp vyjde. Myslím si, že to bude skvělej mejdan pro všechny.“

MICHAL NOVÁK (BARAKUDA, KRALUPY NAD VLTAVOU)
„Mám samozřejmě velkou radost, jelikož to je moje první finále za celou moji kariéru. Na finále se budu připravovat stejně jako na kvalifikaci, možná ještě trochu líp. Protože i ta kvalifikace mi samozřejmě dala nějakou zkušenost. Určitě se budu připravovat celých čtrnáct dní, které ještě mám před sebou.“

MICHAL TĚŽKÝ (80`S BAR, PRAHA)
„Na finále se budu připravovat stejně jako na kvalifikaci. Budu trénovat každý den a snažit se to nějak upravit, aby to bylo super sladěný. Hudbu jsem si k sestavě vybral podle sebe a prostě ji miluju. Je to moje nová hudba a hodně lidí mi řeklo, že je nejlepší a že byla prostě super. Tu samou budu mít i na finále.“

Chcete-li vidět tyto české barmanské špičky v akci, užít si skvělý večer plný napětí a nadupané muziky, neměli byste na finále Havana Club Grand Prix v Roxy 28. listopadu chybět. Přijďte si užít skvělou barmanskou párty, kde i díky Vám budou létat lahve i šejkry výš, a dozvědět se, který z finalistů pojede reprezentovat ČR na světové kubánské finále. Buďte i Vy součástí pořádného kubánského mejdanu, na kterém vystoupí DJ Friky, DJ Robot, Monkey Business a především naši favorité!Pro všechny návštěvníky je vstup na tuto akci zcela zdarma a míchané drinky opravdu za lidové ceny:  Mini Havana Cuba Libre shot 30 Kč, Havana Cuba Libre 50Kč, Havana Mojito 70 Kč!!!

Největší borci z českých barů Vás potřebují! Přijďte je povzbudit, fandit a zažít pořádný mejdan s vůní Kuby!
 
Program Havana Club Grand Prix v Roxy
19:00–19:45 - DJ set Friky/Robot 
19:45 - Zahájení Havana Club Grand Prix. Představení poroty a finalistů soutěže.
20:00–20:50 - Soutěž ve Flair bartendingu
21:15–22:30 - Monkey Business
22:45 - Vyhlášení výsledků a následný battle všech finalistů
23:15 - DJ Friky/Robot 
03:00 - Závěr


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.