Share |

Pražská muzejní noc v NTK přinese bohatý program

foto: pořadatel akce

V sobotu 14. června 2014 se Národní technická knihovna (NTK) stane jedním z míst, kde se uskuteční jedenáctý ročník Pražské muzejní noci. Muzea, galerie a veřejné instituce se v netradičním čase představí veřejnosti se speciálním programem.
 
Pod názvem „Noc v knihovně“ se Národní technická knihovna účastní Muzejní noci už počtvrté. Zájemci z řad široké veřejnosti se mohou těšit na prohlídku knihovny, a to včetně míst, která nejsou běžně přístupná. Přichystaný je bohatý kulturní program pro děti i dospělé a neplatí se žádné vstupné. Program odstartuje v sedm hodin večer a potrvá přes půlnoc.
 
„Vzdělávací a kulturní akce pořádáme v knihovně pravidelně. Ale představit knihovnu veřejnosti v takovém rozsahu můžeme jedině o Muzejní noci,“říká Martin Svoboda, ředitel NTK a dodává: „Věřím, že představit knihovnu i techniku v jiném - snad i zajímavém - světle, má smysl a jsme rádi, že spolu s našimi akademickými partnery můžeme být u toho.“
 
Multimediální pásmo Rozproudit knihovnu přinese do NTK hudební a taneční vystoupení i program Úžasného divadla fyziky. V rámci komentovaných prohlídek budou otevřené jinak nepřístupné knižní sklady a digitalizační pracoviště. O tom, že je věda a technika zábava, návštěvníky přesvědčí program hostujících institucí Akademie věd, VŠCHT a Domu zahraniční spolupráce. Ani letos nebude chybět vlastnoruční výroba triček s obrázky Dana Perjovschiho, které jsou nedílnou součástí interiéru knihovny. Výstava Ptolemaiovy děti v galerie NTK představí díla současných výtvarných umělců, v jejichž tvorbě se opakovaně objevuje téma map a kartografie, společně s mapovými bibliofiliemi z Historického fondu NTK a exponáty ze soukromých kartografických sbírek.
 
Program plný her a soutěží pro děti připravuje také dejvická pobočka Městské knihovnyv Praze v přízemí NTK. Více o programu Noci v knihovně, která se uskuteční v rámci Pražské muzejní noci, najdete zde. Kompletní program Pražské muzejní noci je k dispozici na http://www.prazskamuzejninoc.cz/.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.