Share |

Prague Fringe festival 2012 na obzoru, nenechte si ho ujít

logo Fringe

11. ročník divadelního festivalu Prague Fringe se uskuteční 1. – 9. června 2012 na Malé Straně v Praze. Letošní ročník představí na 100 umělců z celého světa, kteří během devíti dnů vystoupí v Malostranské besedě, Divadle Inspirace, Divadle Kampa, Divadle Na Prádle a Kavárně 3+1.

Prague Fringe již od roku 2001 pravidelně přiváží směs divadla, hudby a tance přímo do historického srdce české metropole. Letošní ročník přemění Malou stranu na českou Broadway a nabídne divákům na 240 představení.

Původní festival vznikl ve skotském Edinburghu v roce 1947 a je dodnes největším uměleckým festivalem na světě. Pražské „nezbedné vnouče“ Fringe nemá ambice být největší ani nejlepší, ale seznámit české diváky s produkcí anglicky mluvených inscenací a zasadit je do kontrastu s českou divadelní tvorbou. Fringe festival je mezi účinkujícími i diváky znám a oblíben pro svou veselou, přátelskou a intimní atmosféru.

Organizátoři se snaží vytvořit živou platformu pro umělecký a kulturní dialog mezi diváky a umělci bez ohlednu na pohlaví, národnost, vyznání či sexuální preference.

Všechna představení kladou důraz na vizualitu, jejich délka se pohybuje mezi 45 až 60 minutami. Pobaví a nabídnou trochu jiný pohled. A co víc, během jednoho večera jich můžete vidět i několik – jednoduše kulturní jízda na horské dráze! A abyste si tu jízdu pořádně užili, přizpůsobili jsme tomu i vstupné. Samozřejmě je také možné zakoupit si zvýhodněnou vstupenku na několik představení. Víme totiž, že když shlédnete jedno, budete chtít vidět i další.

Na Prague Fringe 2012 vystoupí umělci z Austrálie, České republiky, Estonska, Francie, Irska, Itálie, Izraele, Japonska, Kanady, Nizozemí, Nového Zélandu, Rakouska, Řecka, Singapuru, Slovinska, Španělska, U.S.A. a Velké Británie.

www.fringe.cz

www.facebook.com/praguefringefestival


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.