Share |

Pozvánka do divadla: Říše zvířat

foto: Zuzi Klinka

V pátek 12. 9. 2014 se bude hrát od 20 hodin v divadle Studio Hrdinů (Veletržní palác, Praha) hra Říše zvířat v režii Kamily Polívkové.
 
I když v názvu figuruje podstatné jméno „zvíře“, hra je čistě a jenom o světě hereckém. O zákulisí divadla a osudech tamních herců, kteří, přestože jsou známí právě díky hře Říše zvířat, ve které hrají, mají své strachy o přežití, o to, aby nepadli v zapomnění, aby byli i nadále angažovaní a aby, jak by se dalo celkem obyčejně říci, měli na chleba. A tyhle jejich lidské obavy, nebo, chcete-li vlastnosti, jsou prezentovány skrze zvířecí svět a zvířecí vlastnosti.
 
Kromě toho, že na pódiu uvidíte herce Jiřího Černého, Ivetu Jiříčkovou, Gabrielu Míčovou, Jiřího Štrébla, Ivanu Uhlířovou, Petra Vaňka a Jakuba Žáčka, potkáte tam taky zebru, lva, antilopu, marabu, krokodýla a cibetku. Oni i herci tam bojují o přežití. Kdo vyhraje a kdo prohraje, kdo se stane králem zvířat, anebo kdo utrhne největší hereckou slávu, je ukryto v této jemné a zároveň i drsné divadelní hře…
 
Více v programu Studia Hrdinů.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.