Share |

Pozitivní obraz Prahy. Projekt studenta fakulty umění a architektury

foto: pořadatel akce

Lukáš Bartoň, autor tohoto textu a student fakulty umění a architektury v Liberci, představuje svůj projekt Pozitivní obraz Prahy na protisedi.cz:
 
Spoustu věcí ve veřejném prostoru je špatně a na tyto věci se všeobecně rádo ukazuje. Myslím si ale, že neustálé upozorňování na negativa a vytváření dojmu, že všechno je špatně, není zrovna správná a motivující cesta k lepšímu městu.
 
Veřejný prostor není mrtvý. Akorát by měl víc hájit zájmy jeho návštěvníků. Lidé jsou stále sociální a městský prostor je stále o setkávání. S lidmi blízkými, ale i cizími. Město je plné těchto setkání a vzpomínek.
 
Projekt Pozitivní obraz Prahy se zabývá sdílením veřejného prostoru a radostí z něj. Jako jedna část projektu je stránka, která shromažďuje „pozitivní“ fotografie a zážitky z veřejného prostoru Prahy, které budou v květnu vystavena v jedné z pražských pasáží.
 
Za cíl projektu si kladu vytvořit pozitivní obraz města, motivovat jeho občany vyjít do ulic, aby se radovali ze svého města. Vyvolat diskuzi a posílit všeobecné povědomí o tom, že lidé mají rádi své město, tráví v něm svůj volný čas a měli by mít možnost se k tomuto tématu vyjadřovat.
 
Sdílejte s ostatními fotky a radost z veřejného prostoru na facebookové stránce https://www.facebook.com/pozitivniobraz nebo na mailu pozitivniobraz@gmail.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.