Share |

Poslední rozloučení s Červenou Karkulkou

foto: pořadatel akce

Dva roky byla ozdobou repertoáru olomouckého Divadla na cucky, v úterý se dočká své derniéry. Hororová inscenace Červená Karkulka (Benefice Tomáše Uhera) v režii Jana Friče rozhodně není pohádkou pro děti, ale dospělí by si její poslední uvedení neměli nechat ujít.
 
Pohádková předloha se v podání experimentujícího Divadla na cucky proměnila v divokou performanci, která vychází z rozličných dramatických a prozaických textů, osobních vzpomínek čtveřice herců i okultismu. Významnou roli hraje také improvizace. „Každý z herců ztvárňuje v představení několik postav, největší prostor pak dostává Tomáš Uher a jeho nevídaný herecký a pohybový talent,“ vysvětluje podtitul ryze autorské inscenace dramaturg Jan Žůrek. Kromě Tomáše Uhera se v Karkulce představí také Petra Ševců, Diana Rykrová nebo Zdeněk Vévoda.
 
Spolupráce s režisérem Janem Fričem, jedním z výrazných talentů české divadelní scény (angažmá např. v Divadle Na zábradlí, A studiu Rubín, Klicperově divadle aj.), se Divadlu na cucky vyplatila již podruhé. Velkému ohlasu se v Olomouci těšila také jeho předchozí inscenace Někdo přijde, s níž se soubor v roce 2010 vypravil na skandinávské turné.
 
Derniéru Červené Karkulky uvádí divadlo v úterý 11. března od 19:30. Vstupenky za 120 a 80 Kč je možné rezervovat na tel. čísle 728 268 529 nebo prostřednictvím emailu rezervace@divadlonacucky.cz. Více informací na webu www.divadlonacucky.cz.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.