Share |

Poradna nejen o líčení: Vizážista Zdeněk Fencl odpovídá na vaše dotazy II.

foto archiv Zdeňka Fencla

Špičkový vizážista odpovídá na dotazy v naší nové kosmetické poradně.
Jak to funguje? Snadno, zdarma a mailem. Posílejte své dotazy s předmětem PORADNA NEJEN O LICENI na protisedi@protisedi.cz - těšíme se a odpovědi budeme nadále průběžně zveřejňovat.
Naše další poradny a odpovědny samozřejmě běží i nadále - jak venerologická, tak naše unikátní Odpovědi na všechno!
Dobrý den,
je mi 26, líčím se pravidelně už asi 12 let :) , ale teprve nedávno jsem vyzkoušela jednoduché tekuté oční linky (jen nahoře, lehce zvednuté), myslím, že to vypadalo krásně, ale trvalo mi to strašně dlouho a tolik nervů a pokusů... velmi bych uvítala nějaké tipy, jak zjednodušit líčení očních linek, dále bych ocenila tipy na konkrétní přípravky - jaký je rozdíl v gelových, tekutých linkách a fixách, do čeho zainvestovat, popřípadě jakou značku mi můžete doporučit... všimla jsem si totiž, že moje linky se začaly po cca 5 hodinách lehce drolit, což mě moc nepotěšilo. Ráda bych si pořídila produkt, co opravdu vydrží a bude se dobře nanášet.
Váš letitý zájem o věc mě velice těší a rád bych ho náležitě ocenil :) Linky jsou prostě fenomén, který nikdy nevyjde z módy a používala ho podle dochovaných kreseb už i Kleopatra.
K dosažení správného efektu je potřeba, před tím, než začnete, chvíli sledovat svůj obličej a přiložit tužku nebo štětec jedním koncem ke kořeni nosu a druhý ke konci obočí, čímž si vytvoříte pomyslnou šablonu a tam, kde se tužka bude dotýkat vnějšího koutku oka, si předkreslíte nepatrnou tečku.
Pod tento bod se nesmíte nikdy s linkou dostat, riskujete tím nežádoucí efekt psích očí. Potom vytečkujete prostor mezi kořínky řas, nasadíte špičku štětce na začátek vnitřního očního koutku a lehce linkou obkreslíte tvar víčka. Ženy,které si nejsou v tekutých linkách jisté, si je mohou ze začátku předkreslovat tužkou a poté je už jenom obkreslit linkou jako takovou.
Linky lze podle fantazie malovat libovolně silné, záleží na příležitosti, náladě a soudnosti. Všem, co by je rády nosily a nevědí, jak na ně, bych doporučil jenom to, aby si uvědomily, že žádný učený z nebe nikdy nespadl ,a nenechaly se odradit jejich zdánlivou náročností a nanečisto si je prostě v klidu natrénovaly i za cenu mnoha odlíčení a přemazání.

Linky se prodávají většinou ve formě fixu - ten mě osobně až tak nebaví. Mnohem lepšího výsledku lze dosáhnout s přípravky gelovými, které dodaji lince lehce plastičtější efekt. Pokud se linka drolí, znamená to většinou pouze to, že je naneseno zbytečně velké množství.

Nejlepší zkušenosti mám s firmou M.A.C. a Bobbi Brown,která k nim navíc dodává extra štětec, se kterým je aplikace mnohem snazší. Štětec při líčení držte vždy tak, jak jste zvyklé držet například propisku při běžném psaní, hřbet ruky si můžete lehce opřít o tvář - váš tah pak bude jistější.

Přeji vám u linek dostatek trpělivosti a mějte se fajn. Zdeněk Fencl


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.