Share |

Poradna nejen o líčení: Vizážista Zdeněk Fencl odpovídá na vaše dotazy I.

foto archiv Zdeňka Fencla

Špičkový vizážista odpovídá na dotazy v naší nové kosmetické poradně.
Jak to funguje? Snadno, zdarma a mailem. Posílejte své dotazy s předmětem PORADNA NEJEN O LICENI naprotisedi@protisedi.cz - těšíme se a odpovědi budeme nadále průběžně zveřejňovat.
Naše další poradny a odpovědny samozřejmě běží i nadále - jak venerologická, tak naše unikátní Odpovědi na všechno!
 
Dobrý den,
je mi 22 let, doporučil byste mi nějaký krém pod make up vhodný k mému věku (suchá a citlivá plet)?
Chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s kleštičkama na řasy? Mám dlouhé i poměrně husté řasy, ale rovné. Samozřejmě chci vědět, jestli se používáním kleštiček řasy ničí. Popřípadě, jestli se vyrábí podkladová řasenka, která řasy natočí? A další dotaz, co je a k čemu se použivá podkladová báze nebo makeup primer?

Dobrý den,
Já bych si především rozmyslel, zda, když je vám kolem dvaceti , je make-up opravdu nezbytná součást vaší kosmetické tašky. Předpokládám,že se zatím nejedná o maskování nějakých hlubokých vrásek a tím pádem by vám měl bohatě stačit tónovací krém, který pleť barevně sjednotí, a korektor, kterým zakryjete všechny případné nedostatky. Zabijete tím dvě mouchy jednou ranou, pleť působí perfektně a lépe dýchá bez zbytečné další vrstvy na obličeji.

 

V případě ,že se jedná o pleť suchou, doporučuji místo tónovacího krému variantu mnohem vydatnější, a tou je tónovaný hydratační balzám - já používám od značky Bobbi Brown a nedám na něj dopustit. Věřím, že chcete dosáhnout dokonalého efektu, a proto vám připojím ještě jednu radu - pokožku na obličeji vždy úplně na začátek doslova napusťte pleťovým hydratačním tonikem, který ji už dostatečné množství vody dodá předem a zklidní citlivější místa. Suché pokožce by tímto mělo natrvalo odzvonit.

Kleštičky na řasy jsou ne nadarmo nezbytnou výbavou všech vizážistů a pověry, jak lámou řasy, klidně hoďte za hlavu - tedy pokud je správně používáte jako první, před nanesením řasenky. Obrácený postup opravdu nikomu nedoporučuji. Kleště zásadně používáme tak, že je přiložíme po obvodu otevřeného víčka co nejblíž ke kořínkům řas, zkontrolujeme lehkým stiskem,z da se nám do nich nedostal kousek kůže (to potom opravdu bolí) a silně stiskneme na 5-10 sekund. Pokud se vám zdá výsledek nedostatečný, celou akci klidně zopakujte. Lepší natočení vám nezajistí žádná řasenka na světě, i když to mnozí výrobci slibují.

Primery jsou podkladové báze, které pleť před líčením hydratačně srovnají. Navíc většinou už obsahují mikročástice odrážející světlo, takže obličej opticky vyhladí a projasní. Při nákupu je potřeba otestovat ,zda vám na primer dobře navazuje make-up, který používáte. Primery totiž mohou obsahovat antiage vypínací látky, které se mohou pod make-upem srážet a vytvářet nevzhledné šupiny. Nehledě na to, že jsou určené ženám už trochu starším, než jste vy, a vašemu obličeji by mohly na sebe vytvořit předčasný návyk.

Mějte se hezky. Zdeněk Fencl

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.