Share |

Polský komiks v No Ordinary Heroes

 
 
No Ordinary Heroes představuje výběr komiksů polského vydavatelství Centrala!
 
Již od roku 2007 se Centrala specializuje na vydávání komiksů nejen středoevropských autorů. Mezi nejznámější patří Sara Colaone, Anke Feuchtenberger, Tom Gauld, Lucie Lomová, Bastien Vives, Jay Wright, Maciej Sienczyk a mnoho dalších. Právě teď máte možnost koupit si v internetovém knihkupectví No Ordinary Heroes komiksy Adventures on a Desert Island, Forest Beekeeper and the Treasure of Pushcha, The Lonely Matador a od 20. 3. novinku Fertility!
 
Adventures on a Desert Island, Macieje Sienczyka, je první komiks nominovaný a vybraný do užšího výběru pro Nike Literary Award, nejvýznamnějšího literárního ocenění v Polsku. Děj komiksu je poskládán z podivuhodných příběhů, jejichž zvláštní charakter je ještě umocněn autorovým stylizovaným jazykem. Pro Sieńczykovi postavy je typická jejich omylnost, stejně jako neschopnost a neochota sebe i cokoliv jiného změnit.
 
Forest Beekeeper and the Treasure of Pushcha je určen především dětskému čtenáři a tomu odpovídá i obtížnost anglického jazyka. Autor Tomasz Samojlik vypráví příběh o včelaři Ignatovi, který udržuje dlouholetou včelařskou tradici a je tak trochu zvláštní, mluví totiž se stromy i se zvířaty. Starobylý les je mu vším a tak když se jeho noví majitelé rozhodnou les vykácet, musí Ignat zakročit a bojovat o jeho záchranu.
 
Jay Wright, svým komiksem The Lonely Matador, skládá poctu jednomu z nejrevolučnějších toreadorů všech dob, Juanu Belmontovi. Belmonte vytvořil vynikající toreadorskou techniku, spočívající v pevném postoji a obratné práci s kápí, díky které je možné odvést útok býka tak, že vzájemnému kontaktu toreador uniká o pouhé milimetry. Po mnoha zraněních, doutnících, alkoholu a nespočtu aférek se ženami je Belmonte nucen odejít do toreadorského důchodu. V reakci na to Juan naposledy objel na koni svůj ranč a střelil se do hlavy. Kniha vypráví alternativní příběh bez přítomnosti jeho sebevraždy.
 
Novinkou vydavatelství Centrala je komiks autorské dvojice Mikołaje Pasiński a Gosii Herby, Fertility. Komiks Fertility je krásně vypracované podobenství o krutosti a pomstě, o instinktech, touze a tajemné víře. Stará pověra říká, že pozření syřidla z mladého zajíce podporuje početí mužských potomků. Několik dní před jejich svatbou, vyrazí čtyři vesnické dívky na lov divokého zajíce. Jen málo vědí o vážných důsledcích, které jejich jednání bude mít. Doporučeno pro dospělého čtenáře.
 
 
 
No Ordinary Heroes - Neobyčejné knihkupectví s komiksy
 
No Ordinary Heroes je nové internetové knihkupectví, přinášející výběr toho nejzajímavějšího z oblasti komiksu, ilustrace a dětské knihy. Vybíráme pro vás komiksy, které nás zaujaly svou originalitou, výtvarným zpracováním a příběhem. Naše nabídka je zaměřena na náročného čtenáře s otevřenou myslí k novým vypravěčským přístupům i netradičním tématům. Spolupracujeme s nezávislými vydavateli z celé Evropy a Severní Ameriky. Naším cílem je představovat nadějné zahraniční i domácí autory, nominované i vítězné komiksy ze světových soutěží.
 
http://www.noordinaryheroes.cz/
http://www.facebook.com/noordinaryheroes
info@noordinaryheroes.cz
http://vimeo.com/112277785
 
 
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.