Share |

Polské synthpopové hvězdy Kamp! se v září vrátí a vezmou s sebou Deaths

foto: pořadatel akce

Polské elektronické trio Kamp! se po čtyřech letech vrací do českých a slovenských končin. Od úspěšného turné s kapelou MIDI LIDI v roce 2009, kdy se pyšnili čerstvým singlem Breaking a ghost's heart se posunuli k chladnějšímu new wave se synth popovým základem pracujícím s prvky osmdesátkového disca. Kamp!, kteří začínali jako blackmetalová kapela (!), jsou v současnosti právem považováni za nejslibnější polský hudební export - kromě vydávání na vlastním labelu Brennnessel, vychází jejich singly na kultovním francouzském labelu Kitsuné, nebo portugalském labelu Discotexas. Jsou i zdatnými remixéry (Thieves Like Us, Indigo Tree, Twilite). Na debutové album s názvem Kamp! si museli fanoušci několik let počkat, ale čekání se vyplatilo a je odměněno skvělými recenzemi, na albu se mimo jiné nachází i singl Cairo, který Polákům ještě více pootevřel dveře do mezinárodních hudebních vod v podobě hraní na prestižních festivalech (SXSW, Exit, Primavera, Great Escape atd). letos v létě se objeví i na slovenském festivalu Grape.
 
Na zářijové šňůře je bude doprovázet pražské uskupení Deaths (bývalí Girls on Drugs), s nimiž se shodují v počtu členů a hudební deskripci – trio se slabostí pro synth pop, v tomto případě si můžeme připsat i snovost.
 
Deaths vnikli v létě 2012 v Brooklynu, kde Igor Bruso (19 let) působil jako stážista v newyorské pobočce magazínu Vice a jak asistent fotografa Parkera Steela. Do kapely, kterou nejdříve nazval Girls on Drugs, přibral kytaristu a písničkáře Luke Mayena a bubeníka Tomáše Hríbika. V březnu 2013 se přejmenovali na Deaths.
 
Igor je zpěvákem a výhradním skladatelem Deaths. Narodil se v Rusku na Kamčatce do rodiny rybáře, od 12 let žije s přestávkami v Praze. Od 14 let hraje v punkových kapelách, za zmínku stojí hlavně poslední hardcore/trash/sludge kapela Slave Driver se kterou vydal album The Haviest Rains a s kterou také poprvé objel evropu.
 
Sám se věnuje módní fotografii www.ilovebruso.com + www.cargocollective.com/igorbruso a filmové režii. Režíroval všechna videa Deaths, stejně jako klipy pro kapely Charlie Straight, Swan Bride, VoodooYoudo nebo Apostate.
 
Deaths momentálně pracují na novém EP s názvem Crystal Nights, které by mělo vyjít ještě letos.
 
 
19/09 - CZ - Olomouc - Jazz Tibet club
20/09 - CZ - Valašské Meziříčí - M klub
21/09 - SK - Košice - Tabačka
23/09 - CZ - Ústí nad Labem - Mumie
24/09 - CZ - Praha - Meetfactory
25/09 - CZ - Brno - Kabinet MÚZ
26/09 - SK - Bratislava - NuSpirit
 
KAMP!
WEB:  http://kampmusik.tumblr.com/
FB:  https://www.facebook.com/kampmusik
POSLECH:  http://soundcloud.com/kampmusik
VIDEO:  http://www.youtube.com/user/kampmusik
 
 
KAMP! DISCOGRAPHY:
Melt (2013, single, Discotexas)
Kamp! (2012, LP, Brennnessel)
Cairo (2011, EP, DISCO Texas)
Heats (2010, single, Brennnessel)
Breaking a ghost's heart (2009, single, Brennnessel)
Thales one (2009, EP, Brennnessel)
 
 
DEATHS:
DEATHS: http://deathsxo.tumblr.com/
FB: https://www.facebook.com/wethedeaths
POSLECH: https://soundcloud.com/wedeaths
VIDEO (Karaoke Blues):  http://vimeo.com/62573655


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.