Share |

Podpořte hudební festival Letiště 2014 na hithit.com

foto: pořadatel akce

Ve dnech 15. a 16. srpna 2014 se v Hranicích koná první ročník hudebního festivalu Letiště. Vystoupí zde přední kapely a interpreti české nezávislé hudební scény (PitchBender, J, Nano Illusions, Patricie, Dekolt a další). Součástí festivalu bude unikátní jam stage určená hudebníkům i veřejnosti, workshopy, výstava a promítání studentských filmů. Festival v těchto dnech sbírá podporu na crowdfundingovém serveru hithit.com, podpořit ho můžete zde. Crowdfundingová sbírka probíhá v rámci programu Vpohybu nadace Vodafone. Festival se koná za podpory Olomouckého kraje a nadace Život umělce.
 
Line-up festivalu jde proti trendu většiny českých hudebních festivalů – je složen zejména z kapel, které na velkých festivalech v takové míře neuslyšíte! Přesto je jejich hudba nápaditá, energická a často dechberoucí. Na festivalu také vystoupí mladé regionální kapely, pro které je účast na festivalu cennou zkušeností. Letiště pořádá tým studentů, kteří se zabývají organizováním koncertů a jiných kulturních akcí v Hranicích a okolí. Jejich dlouhodobým cílem je rozšiřovat kulturní povědomí obyvatel města Hranice, zvyšovat atraktivitu města, prezentovat lokální umělce a přispívat tak k celkovému rozvoji místní komunity. V rámci doprovodného programu proběhne promítání krátkometrážních filmů studentů Univerzity Palackého a Univerzity Tomáše Bati a vernisáž výstavy děl místních mladých výtvarníků. Návštěvníci si také budou moci v rámci četnýchjam-sessions zahrát s vystupujícími hudebníky. Během festivalu je plánované sportovní vyžití – dopolední fotbalový turnaj a frisbee. Těšit se můžete i na kulinářské vychytávky a dobré pití.
 
Organizátoři mají za cíl přiblížit mladou nezávislou hudební scénu širšímu publiku a zpestřit místní kulturní život. Společně s doprovodným kulturním programem to vypadá, že Hranice čeká nezapomenutelný víkend! Festival v těchto dnech sbírá podporu na crowdfundingovém serveru hithit.com. Zakoupit vstupenky  a podpořit festival můžete zde.
 
Vstupné: denní 150 Kč, dvoudenní 200 Kč, VIP 500 Kč
Místo konání: Letiště Hranice IV - Drahotuše
Více informací na www.letistefest.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.