Share |

Podpořte Hodinu Země! Zhasněte.

foto: coca-cola

31. března ve 20.30 hod. zhasnou světla na podporu celosvětové kampaně Hodina Země.
Hodinu Země vyhlásil Světový fond na ochranu přírody (WWF). Cílem iniciativy je vyvolat celospolečenskou diskusi o ochraně a budoucnosti naší planety. Počátek historie Hodiny Země se datuje k 31. březnu 2007 a společnost Coca-Cola se připojila od samého počátku.
 
Společnost Coca-Cola  zhasne ve svých prostorách v Praze osvětlení. K tomuto aktu na podporu Hodiny Země v uvedený den vyzvala i své obchodní partnery a všechny své zaměstnance a vyzývá i spotřebitele.

Hodina Země se koná vždy poslední březnovou sobotu (letos tedy 31. března) od 20:30 do 21:30 místního času. Pozitivní vlna tmy tak postupně oběhne celou planetu – začne na Fidži a skončí o den později na ostrově Samoa. Na jednu hodinu tak potemní například světově známé dominanty, včetně mostu Golden Gate v San Francisku, římského Kolosea či reklamy na Coca-Colu na náměstí Times Square v New Yorku.

V roce 2011 se k Hodině Země přidalo po celém světě  více než 5 200 měst ve 134 zemích a kampaň zasáhla více než 1,8 miliardy lidí. V České republice se happeningu zúčastnilo 134 měst a obcí, 60 firem a tisíce jednotlivců.
 
www.hodinazeme.cz

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.