Share |

Oživili gastronomii na dopravní tepně ČR, oslaví to záchranou předčasně narozených dětí

foto: pořadatel akce

V listopadu uplyne rok od otevření brněnského Signature. V souladu s heslem „Jen to poctivé má smysl“ chystají majitelé Jiří Lešikar a Lumír Sendrei oslavu s cílem pomoci potřebným. Uskuteční se 26. října 2017 a ponese se v netradičním duchu. Hosté povečeří  a budou mít možnost si popovídat se šéfkuchařem Pavlem Veltruským, který vařil i pro holywoodské hvězdy. Vstup na akci stojí minimálně 1500 Kč, maximální cena však není omezena, celkový výtěžek poputuje nadaci Pomáháme, z. s.
 
Narozeniny podpoří předčasně narozené
O tom, že mají co slavit, nemůže být pochyb: „Máme otevřeno každý den a za dosavadních 11 měsíců jsme prodali přes 99 tisíc porcí jídla, také jsme vyvrátili pochybnosti, že u D1 se nemůže pít víno. Pije se, nejčastěji Prosecco Canevel a stále víc oblíbený Dr. Loosen Riesling trocken. Počet prodaných lahví teď dosahuje 2 500 kusů,“ vypočítává majitel restaurace Jiří Lešikar. A protože v Signature nedělají nic jako ostatní, nečekejte klasický večírek s červeným kobercem, drahými auty a kaviárem. Narozeniny pojmou jako pohodový večer s poctivým jídlem, kvalitním vínem, přátelskou atmosférou a hlavně s cílem vybrat co nejvíce peněz na koupi monitoru životních funkcí pro brněnskou nadaci Pomáháme, z. s.
 
Pomáháme, z. s. je organizace, která má za cíl co nejvíce zvýšit kvalitu života všem, kteří se nacházejí v obtížné životní situaci. Jejich aktuální snahou je zajistit nový monitor životních funkcí pro Neonatologické oddělní, tedy pro předčasně narozené děti, ve FN Brno. Tento přístroj umožňuje u novorozence sledovat základní životní funkce, jako je srdeční frekvence, dýchání a tělesná teplota.
 
Menu z křivé zeleniny
Oslavou svých prvních narozenin restaurace Signature také odstartuje dlouhodobou spolupráci s iniciativou Paběrkování po brněnsku, což je odnož pražského Zachraň jídlo. Jejich hlavní činností je sbírání křivých, příliš malých nebo jinak pro obchody nevyhovujících plodin, které se nechávají na poli shnít, jelikož nesplňují estetické standardy supermarketů. „Nám na tvaru rozhodně nezáleží, ať je dýně kulatá nebo šišatá, na chuti se to neprojeví. Moc rádi podpoříme místní zemědělce a doufáme, že tato spolupráce povede k vzájemné spokojenosti,“ vyslovuje přání šéfkuchař Pavel Veltruský.
 
Bohatý doprovodný program
Celý večer se bude o hudební kulisu starat DJ Pappa Django s živým doprovodem.  Dorazí také bývalý fotbalista a brněnský patriot Petr Švancara, který se ujme křtu benefičního kalendáře od Pomáháme z. s., ten dostane každý host jako dárek společně s designovou „Signature“ zástěrou na vaření. Zbytek programu a konkrétní menu si nechávají majitelé jako překvapení.

Více informací najdete na webových či facebookových stránkách restaurace.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.