Share |

Osamělý jezdec: Piráti na souši

Nová Deppovina v 10 bodech.

1) Hraje v tom Johnny Depp, zmalovanej a s (ne docela) živým ptákem na kebuli. Inspirací pro jeho makeup, který si sám navrhl, byl tento obraz Kirbyho Sattlera. - Stránka umělce + odkaz na koupi autorského tisku je zde.
 
2) Režíroval Gore Verbinsky.
 
3) Takže to upomíná Piráty z Karibiku, kromě toho ale i asi 20 westernů a Mrtvého muže.
 
4) 151 minut je moc!
 
5) I když, pokud byste ČIROU náhodou do kina šli okukovat, jak se polonahý, nemalou část filmu svázaný Depp probíjí divokým Západem a občas se ironicky šklebí nebo prudí, ani by to nemuselo vadit.
 
6) Jeho "Old Shatterhand" Armie Hammer je taky docela zábavnej.
 
7) Příběh spočívá v tom, že se většina herců snaží vzájemně vystřílet kvůli ekonomickému vlivu (železný oř, drahé kovy etc.). A pak se složitě zachraňuje taková milfka, jejž kvalifikací je, že umí dělat ach ve vhodnou chvíli. (Ale o složitý příběh nikomu nejde, ten se spíš tak nějak vyskytuje kolem akčních scén, aby bylo proč dělat výbuchy.)
 
8) Mistrným holdem westernu, zároveň jeho parodií - a především strašnou srandou - jsou železniční honičky. Kdo NEPOTŘEBUJE občas se zatajeným dechem koukat, zda hrdina zvládne skočit z jednoho vlaku (jedoucího po mostě) na jiný, případně cestou ještě někoho přizachránit? Se super hudbou, na kterou zcela správně upozorňoval velkými slovy fffilm.
 
9) Všichni zásadní hrdinové i autoři už dělali na zásadnějších věcech, ale jako letní oddechovka je to zcela použitelné.
 
10) Johnny Depp.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.