Share |

Olomoučtí Nylon Jail jako první kapela v České republice odehrají koncert s 3D projekcí

foto: archiv kapely

Kapela Nylon Jail nám poslala info o tom s své chytané 3D videoprojekci při koncertě:
 
Kapela Nylon Jail chystá jedinečnou podívanou. Videoprojekce ve 3D jako doprovod živého koncertu. Doposud jsme byli zvyklí při koncertu vídat 2D projekce nebo VJing, které již dnes patří neodmyslitelně k většině hudebních představení.  Nylon Jail však chtějí povýšit tuto vizuální stránku koncertování do 3D formy.

Snaha vnímat sám sebe jako přímou součást viděného světa pomocí 3D brýlí přesahuje i do živé hudby. Prozatím se jedná spíše o výjimečné experimenty, nicméně vývoj oblíbeného 3D trendu směrem k živým koncertům lze očekávat. Nylon Jail by se tak rádi stali jedněmi z prvních, kteří 3D koncert posluchačům se speciálními brýlemi zprostředkují. Jejich impresionistické hudební polohy a abstraktní elektronické plochy by pak měly ve 3D fantazii vyniknout nejvíce.
Na koncertu NJ dostanete 3D brýle, díky kterým budete moci zažít podívanou s efekty jako na 3D filmu v kině.

První část koncertu bude patřit převážně hudbě doplněné o VJeing nebo 2D projekci. Druhá polovina bude převážně s 3D. Chceme, aby projekce byla opravdu doplněním koncertu a ne naopak. Bude propojená s příběhem a atmosférou jednotlivých skladeb. Vytvoří tak nezapomenutelný audiovizuální zážitek.

Kapela Nylon Jail s tímto projektem vůbec poprvé vystoupí v Olomouci na Horním náměstí v sobotu 29.září 2012 v rámci festivalu světla a videomappingu  VZÁŘÍ. Poté bude od listopadu následovat turné po kinech a klubech v ČR, na Slovensku, a jestli vše dopadne dobře, tak i dále po Evropě.  

Nylon Jail  jsou první kapelou v České republice, která bude mít za zády 3D videoprojekci. Jediná zmínka o 3D projekci při živém koncertování kapely  je od legendárních Kraftwerk, kteří však na rozdíl od olomouckých Nylon Jail používají grafické vizuály a ne videozáznam.
 

Nylon  Jail je hudební projekt založený na kombinaci akustické a elektronické hudby.  V jejich skladbách se mísí mnohé prvky, které jsou často jednotlivě v protipólu. Základní duch Nylon Jail se opírá o atmosféru a osobitost divokého západu do které jsou záměrně přidávány prvky moderní doby.

www.nylonjail.com
www.bandzone.cz/nylonjail
www.facebook.com/nylonjail


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.