Share |

Ochutnali jsme: Tapas v bistru Provocateur

foto provocateur

Protišedi má opravdu rádo tapas. Každá další možnost dát si je v Praze musí být prozkoumána. I proto jsme se velice rádi vypravili pod Petrskou věž - není tam jen Sansho a Maso a kobliha, ale taky Provocateur.
 
Příjemný podnik na rohu Petrské ulice vypadá zdálky spíš jako bar zaměřený na drinky - prosvětlené lahve napovídají spíš něco o alkoholickém životě a rozverných nočňátkách. Jídlo byste tu možná ani nečekali. Při bližším pohledu ale najdete otevřenou kuchyni a z ní se vynořující výborné věci - jak běžné porce jídel, tak tapas. Mmm, tapas.
Mají tu teplé - maso, ryby, miniburger, krevety - i studené; nakládané olivy, různé salsy, remulády, hummus, sýry, uzeniny. Pečené papriky. K tomu pečivo nebo třeba zeleninové chipsy. Naše chutě byly zlákány spoustou dobrot - měli jsme toho fakt hodně - a žádná nás nezklamala. Nejvíce nás nadchly zdánlivě nejjednodušší tapy - "hrubý" hummus, vepřový váleček s báječnou omáčkou a naprostá hvězda večera, domácí paštika z kuřecích jater. Chuť, která vás přesvědčí, že na tomto světě je vlastně přece jen vše v pořádku. Paráda.
 
Dobrý dojem z jídla doplnilo povedené víno (Maňák) a milá obsluha. Je to ten typ podniku, který ještě neopustíte, a už plánujete, jak si sem zajdete třeba jen na skleničku a k ní něco malého... nebo naopak na pořádnou hostinu, kdy bude na stole tisíc mističek. Cenově je Provocateur velice rozumný, tudíž výprava do Petrské je akt velmi reálný a velmi opakovatelný.
-
Provocateur
Petrská 13
praha 3
www.facebook.com/provocateurbistro
www.provocateur-bistro.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.