Share |

Obrazem: Colloredo-Mansfeldský palác hostí designblokový Art House

foto: Magda Žůrková

Prostory paláce, který se nachází vedle Karlova mostu a stojí na místě původní středověké zástavby, jsou vlastnictví Galerie hlavního města Prahy. Art House byl určen k nekomerčním prezentacím děl špičky českého i zahraničního uměleckého designu a všichni vystavovatelé byli vybráni a kontaktováni pořadateli Designbloku.
 
Převážně barokní stavba stále prochází pozvolnou revitalizací, přesto však nabízí nádherné prostory, které posouvají jednotlivé instalace do jiných rozměrů a spojují původní interiéry s exkluzivním designem současnosti.
 
Za zmínku stojí dvě instalace, a to Voyage to Uchronia francouzské umělkyně MataliCrasset a Saint Laurentova ikonická bikerjacket od Jana Grombiříka a Matouše Tichého.
 
MataliCrasset představuje utopickou vizi designu mimo čas a prostor, na imaginární planetě s imaginárními obyvateli a nábytkem. Součástí instalace byl také krátký film, který byl v sálu nepřetržitě promítán na plátno a doprovázela jej emotivní, tajemná hudba. Ztemnělý sál vyvolával určitý znepokojivý neklid. I slečna hlídačka vypadala znepokojeně a neklidně.
 
Instalace motorkářské kožené bundy od Saint Laurent od pražského SimpleCarollinumconceptstore se držel tématu letošního Designbloku, jež jsou Ikony. Realizací bylo pověřeno duo Grombiřík- Tichý, kteří patří k výrazným talentům módní fotografie. Jako modelku si vybrali Karolinu Mrózkovou, která je velmi populární na světových fashionweekových molech. Instalace v potemnělé místnosti, jejíž středem bylaprávě osvětlená bunda, působila na všechny smysly - dokonce i čich, a to silnou vůní kadidla. Celou atmosféru podkreslovala mystická hudba.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.