Share |

Nový projekt Michala Horáčka se představí v neděli ve Švandově divadle

Český kalendář přichází
Český kalendář
Foto Honza Trnka

"Švanďák" uvede unikátní pásmo zhudebněných villonských balad, jejichž autorem je  Michal Horáček. 
Projekt s názvem Český kalendář, jehož 12 představení uvede na Velkém sále Švandovo divadlo v pravidelných nedělních intervalech, potrvá až do prosince roku 2012. Cyklus tvoří pásmo zhudebněných villonských balad, jejichž autorem je autor projektu Český kalendář, Michal Horáček. Balady jsou věnovány proměnám kalendářního roku a jeho prožívání; divákům je za přítomnosti autorů skladeb představí plejáda vynikajících zpěváků, šansoniérů a hudebníků.

Balady zhudebnili na základě výzvy Michala Horáčka známí i neznámí skladatelé. Vedle Petra Hapky a Ondřeje Brzobohatého se prosadil například plavčík z Uherského Brodu, zvukař z Kladna, vysokoškolská studentka z Prahy... Tvorby koncepce Českého kalendáře a režie dvanácti představení se ujal umělecký šéf Švandova divadla Dodo Gombár.

V neděli 22. ledna 2012 přichází první ze dvanácti premiér Českého kalendáře. Každé představení na jevišti Švandova divadla bude jiné. Český kalendář zde otevírá svoji dílnu, kam jsou diváci zváni, aby se účastnili proměnlivého tvůrčího procesu. Kromě Michala Horáčka, Lucie Šoralové, Petry Hřebíčkové, Františka Segrada a Ondřeje Rumla vystoupí i milý host ze Slovenska: zpěvačka a skladatelka Katarína Koščová. Zúčastní se i jeden ze skladatelů, které Michal Horáček objevil mezi tvůrci dosud bezejmennými - Hynek Koloničný z Českého Těšína. A možná přijde i Bára Basiková či někdo jiný. Živý orchestr vede Matej Benko.
S Michalem Horáčkem brzy zveřejníme velký rozhovor nejen o Českém kalendáři.
http://www.svandovodivadlo.cz
http://www.michalhoracek.cz/
foto: www.jantrnka.cz

 
 
 
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.