Share |

Novinky z Městské knihovny

foto : Městská knihovna

Rok 2012 je podle čínského horoskopu rokem Draka, tedy rokem silného znamení, které nenechává nikoho a nic v klidu. A změny se nevyhnou ani provozu a službám Městské knihovny v Praze, i když spíše než horoskop, jsou jejich pravým důvodem omezené finance.

Nové provozní doby poboček od 1. 3. 2012

Nové otevírací doby přinášejí historickou změnu, která vychází jak z nejčastějšího přání čtenářů - aby knihovna měla otevřeno i v pondělí, ale zároveň z požadavků na úspornost. Výsledkem je 34 poboček otevřených v pondělí odpoledne, ale také omezení provozních hodin u těch nejmenších.

Ukončení provozu poboček od 1. 3. 2012

Úsporná opatření se projeví i v hustotě sítě poboček Městské knihovny v Praze. Od 1. 3. 2012 si čtenáři knihy nepůjčí v těchto knihovnách: Vršovice (Charkovská 18, Praha 10) a Cibulka – oddělení pro dospělé (Musílkova 68, Praha 5).

Rezervace - služba pro vaše pohodlí

Rozšířenou službu rezervací spustíme 1. 3. 2012. Díky ní si zarezervujete knihy, které má půjčené jiný čtenář, knihy přítomné, aby pro vás byly připraveny k vyzvednutí ten samý den, nastavíte datum, do kdy máte o splnění rezervace zájem, ale hlavně zvolíte pobočku, kde si chcete knihu půjčit a kam vám knihovna knihu převeze. Služba bude dostupná jak prostřednictvím on-line katalogu na www.mlp.cz, tak i v elektronickém katalogu Koniáš přímo v knihovnách.

www.mlp.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.