Share |

Novinka na Hithit.cz: Paradeník aneb jak jsem spadla z hrušky

foto: pořadatel akce

Na Hithit.cz je k podpoře další projekt: kniha o tom, že s životem na vozíku se smířit dá, protože každému z nás občas nĕco chybí. Čas, peníze, láska, zdraví.
Kniha o tom, že život není dokonalý, proto je s ním legrace. Napsala jí Kateřina Antošová, donedávna nadšená běžkyně, nyní po úrazu už rok úspěšná paracyklistka, která mimo jiné dojela na handbiku na 3. místě na berlínském maratonu.
 
Katčin projekt na Hithit.cz najdete zde.
 
„Před rokem jsem spadla z hrušky, poranila si míchu a můj život se obrátil úplně naruby. Nemůžu chodit po pláži v mokrém písku při východu slunce. Ale mohu se tam dostat na vozejku a díky námaze, kterou to stojí mne i bližní, je výsledný prožitek daleko intenzivnĕjší. Nemůžu trhat třešnĕ v aleji u silnice, neřešit, kde budu spát v cizím mĕstĕ, splynout s davem. Ale přestala jsem být anonymní, lidé na ulici se mi svĕřují, chtĕjí mi pomoci. Já se učím jejich pomoc neodmítat,“ říká Kateřina.
 
Její kniha vzniká tedy rok podle paradeníku, jehož ukázku si můžete přečíst na Katčiných stránkách. Na Hithit.cz si nastavila cílovou částku 50 tisíc, ale potřebuje víc. Za podporu nabízí od elektronické verze knížky přes tištěnou verzi s věnováním, rychlokurz jízdy na vozíku po Václaváku nebo na handbiku, samozřejmě knížku k tomu.
 
„Pro většinu z vás je moje kniha sonda do života vozíčkářů. Pro ty, kdo na vozíčku jsou, je to snad inspirace, jak se prát s osudem a svůj nový život si užívat,“ uvádí Katka Antošová.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.