Share |

Nové představení Spitfire Company vyvolává rozporuplné reakce

plakát k představení

Spitfire Company je divadelní ansámbl, který se zformoval při tvorbě představení Hlas Anne Frankové, který na nedávno skončeném Fringe Festivalu v Praze získal cenu pro nejlepší herecký výkon v podobě Miřenky Čechové. A skvělé herecké výkony nejenom Miřenky Čechové můžete vidět v jejich novém představení 13. měsíc / Requiem za Bruna Schulze, jehož světová premiéra se odehrála 28. května v pražském Paláci Akropolis. Nyní jej budete moci shlédnout v rámci Mezinárodního festivalu fyzického a tanečního divadla Nultý bod.

13. měsíc vznikl ve spolupráci s Warsaw Mime Centre v Teatru Na Woli a vlastně tak dost respektuje ladění celého festivalu Nutlý bod, který se již pátým ročníkem věnuje „importu“ špičkového fyzického divadla z celé Evropy. Letos je pak jasně viditelný akcent středoevropský a to v podání německé performerky Juschky Weigel či Ference Fehéra z Maďarska.

Zpět k 13. měsíci / Requiem za Bruna Schulze. Přivítá vás nezvyklá, ale ve výsledku úchvatná živá hudba Epoque Quartet, jejichž „divadelní soundtrack“ byste si chtěli koupit na dývýdýčku. Trochu složitější je to ale s tím, co se děje před vámi na jevišti. Vizuálně velmi efektní scéna v podobě záplavy až fetišistických červených lodiček s jehlovými podpatky a několik příběhů, prolínajících se napříč šesti postavami, které za celou hodinu neopustí jeviště vás nenechá na pochybách, že nad představením budete muset chvíli přemýšlet. Boj ženského a mužského libida? Že by tady byl ten Bruno Schulze? Nebo nemohoucnost změnit osud, sám sebe, své vlastnosti a pudy, odkaz na Schulzova celoživotního přítele Franze Kafku?

Pohybové představení z dílny nejprogresivnějšího prostoru vás nenechá a budete o něm jistě přemýšlet. Stejně tak dobře se mu můžete poddat a nechat si užívat jen vaše oči a uši – Spitfire Company jsou jeden z nejprogresivnějších českých souborů na poli fyzického a tanečního v Česku a herci to na scéně jednoznačně potvrzují.

Představení 13. měsíc / Requiem za Bruna Schulze můžete shlédnout v rámci festivalu Nultý bod ve čtvrtek 19. července od 19:30 v Divadle v Celetné. Celý program festivalu naleznete na www.nultybod.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.