Share |

Nouvelle Prague přivítá kapely a hudební odborníky z domova i ze světa

foto: pořadatel akce

Mezinárodní hudební konference a showcase festival Nouvelle Prague, který měl v loňském roce úspěšnou premiéru, oznamuje termín 2. ročníku. Ten se uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. listopadu 2014 opět v prostorách smíchovského pivovaru Staropramen.
 
Nouvelle Prague loni překvapil svou originalitou a profesionalitou. Akce, která dosud v Česku neměla obdoby, vzbudila ohlasy zahraničních i tuzemských delegátů, kapel, hudebních fanoušků, médií i státní správy. Ve dvou dnech se do Prahy sjeli významní hudební agenti, bookeři, promotéři a další hudební odborníci z domova i ze světa, aby v diskusních panelech probrali aktuální témata hudebního průmyslu a zúčastnili se showcase vystoupení osmi nadějných zámořských kapel, které ve večerním festivalovém programu doplnili headlineři Lucy Rose a Dilated Peoples.
 
Akce přinesla spoustu nových zkušeností a kontaktů nejen odborníkům, ale hmatatelné výsledky si z Nouvelle Prague odnesli také někteří interpreti. Jeremy Loops na základě svého vystoupení získal zastoupení Angusem Baskervillem z agentury 13 Artists, která zastupuje například Arctic Monkeys, Radiohead, Kate Nash nebo Bloc Party, australská rocková kapela Money for Rope byla v zápětí po Nouvelle Prague zabookována několika evropskými festivaly. Kanaďané City of Glass odehráli živé vystoupení v České televizi, a ze setkání vlivných lidí showbusinessu dokázal hodně vytěžit také manažer z agentury FLEXY zastupující pražského DJ Felixe!, který se díky spolupráci s Adamem Lewisem z Planetary Group zúčastní CMJ Music Maratonu v USA, získá PR ve Spojených státech a jeho tracky budou nasazeny do amerického National College Radia. Naděje o vstupu na mezinárodní scénu panují po Nouvelle Prague také u olomoucké kapely Nylon Jail.
 
Nouvelle Prague naprosto jasně dokázal, že v oblasti festivalové a klubové scény je o čem hovořit, a to napříč zeměmi i hudebními žánry. Kromě odborných přednášek došlo hlavně k propojení lidí, kteří se živou hudbou zabývají, a dle ohlasů je Nouvelle Prague správnou platformou pro vzájemnou komunikaci i spolupráci.
 
Pro letošní ročník chystá tým Nouvelle Prague několik novinek. Mezi ně patří například rozšíření showcase programu o některou z nadějných tuzemských kapel nebo zavedení cen Nouvelle Prague, zaměřených výhradně na domácí profesionální hudební komunitu. Další informace o vystupujících, delegátech, programu konference i vstupenkách budou zveřejňovány průběžně.
 
Delegátské pasy je však možné zakoupit už nyní na nouvelleprague.com/vstupenky prostřednictvím sítě SMS ticket. Do 31. 5. stojí delegátský pas 990,- Kč (40 EUR). Od 1.6. bude cena za delegátský pas za 1190,- Kč (48 EUR).
 
- - -
 
Video sestřih z Nouvelle Prague 2013 ZDE.
 
O Nouvelle Prague:
www.nouvelleprague.com
www.facebook.com/nouvelleprague
www.twitter.com/nouvelleprague
www.soundcloud.com/nouvelleprague
www.youtube.com/nouvelleprague


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.