Share |

NoD chystá koncert Jany Loty a charitativní výstavu obalů její nové desky

foto: pořadatel

Pražský prostor NoD zahajuje novou sezónu naplno už v září. Hudebně ji odstartuje mladá osobitá česká zpěvačka Jana Lota, která má za sebou hudební spolupráce na soundtracku k filmu Lidice, muzikálu Petra Hapky a Michala Horáčka Kudykam či se skupinou Kryštof. Jana Lota během večera představí své nové album Děvčátko zároveň s výstavou, na níž bude vystaveno padesát originálních návrhů na obal této desky, jak ji autorsky pojaly děti s handicapem ze ZŠ Havlíčkovy v Opavě. Výstava, která v prostorách střední Galerie NoD proběhne od 3. do 9. září, bude prodejní a zakoupení jednoho obrazu přispěje 100 Kč na podporu této školy. Vstupenky na koncert jsou v předprodeji od srpna v ceně 100 Kč v síti SMS Ticket a 130 Kč při prodeji před koncertem.

Desku Děvčátko pokřtila Jana Lota na jaře 2012. Hudebně na ní spolupracovala jak její doprovodná kapela, tak i producent Miroslav Chyška ze seskupení J.A.R. Na rozdíl od její předešlé desky Lidi je Děvčátko o poznání melancholičtější, ale také intimnější, zachycující Janin život a situace, jimiž prochází. Ke všem skladbám na tomto albu natáčí jako Jana Lota videoklipy a jeden z nich bude na konci srpna natočen právě v prostorách NoD.

Jana Lota je velmi svěží a osobitou zpěvačkou, jež je zároveň i autorkou všech svých písňových textů. Ve svých textem s křehkostí a silou zároveň reflektuje svůj život. Její hudba je svou hloubkou výpovědi a osobitostí blízká šansonům, na první poslech melancholická, avšak plná radosti ze života a z každodenních maličkostí.

Během své kariéry spolupracovala Jana Lota na příklad s proslulou dvojicí Hapka & Horáček, pro něž nahrála společně s Richardem Krajčem singl Přišlo mi to vhod, který se objevil v jejich autorském muzikálu Kudykam. S lídrem kapely Kryštof Richardem Krajčem spolupracovala i na jejich albu V siločarách.

Součástí koncertu Jany Loty v NoD bude i výstava, která představí výběr padesáti originálních obalů pro album Děvčátko, které vytvořili děti s handicapem ze ZŠ Havlíčkovy v Opavě. Obrázky pro výstavu připravuje grafička a designérka Markéta Jáňová. Výstava bude prodejní a v průběhu koncertu 7. září se uskuteční i dražba, z níž celý zisk, společně se ziskem z prodeje těchto kreseb, půjde na podporu této školy.

Předprodej byl již zahájen. V síti SMS Ticket lze zakoupit lístky se slevou 30 Kč. Standartní cena lístku je 130 Kč. Dne 7. září bude výstava k prohlédnutí ve střední Galerii NoD a ve 20:00 začne na hlavním sále koncert Jany Loty.

www.nod.roxy.cz

www.janalota.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.