Share |

Nejvlivnější lidé českého FB: Nikol Štíbrová

Nikol Štíbrová se živí psaním, dramaturgií a momentálně vede internetovou televizi onetv.cz. Mimo to má hodně úspěšný FB profil - přes 40 000 lidí sleduje její videa ze zákulisí nebo lehké, vtipné glosy běžných situací ("Takovýto jak se kolem jezera prochazi mladej mileneckej páreček. Holka má v ruce selfie tyč a na čele obrovskou náplast. Kluk se usmívá. Pochopení v našich očích, když ho míjíme. Slunce svítí, ptáčci zpívají, vlnky se opírají o skalnaté břehy... Všechno je jak ma být."). Jak zachází se sociálními sítěmi?
 
 
 
Kdy jste si založila FB účet?
Byl to rok 2008. Můj kamarád neustále civěl do telefonu a já chtěla vědět, co to tam má. Řekl mi, že mi to nebude ukazovat, že pak budeme civět nonstop do telefonu oba. Mno. Měl pravdu. Dodnes civíme. 
Kdy a jak jste zjistila, že ho můžete použít i k oslovaní docela velkého množství lidí?
Já nemám pocit, že bych někoho vyloženě nějak oslovovala. Lidi mě můžou sledovat, protože mají třeba podobně divnej smysl pro humor nebo život. Tu marnost, kterou mají v sobě vidí i ve mně nebo tak něco. A tak vzniká pouto. Třeba. Nebo nevim, možná se jenom nuděj. A já asi neodpověděla na otázku, že jo.
Jak se svým nepopiratelným vlivem nakládáte?
Nevím, jestli to, že moje příspěvky mají nějaký dosah, znamená, že bych měla vyloženě vliv. Ale určitě to funguje obráceně. To množství lidí ovlivňuje mě, všechny ty reakce, diskuze, zprávy, kterých se mi dostává…dělám si tak obrázky o všem možnym a nežiju v bublině jen mezi lidma, které mám reálně blízko sebe. Jo tak zase jsem neodpověděla na otázku, že jo.
Chtěla jste někdy z FB odejít, případně odešla jste?
Kdeže. Těšim na důchod na Facebooku, konečně zapařim Farmville, doteď nebyl čas. A pak klasika. Na podzim prodám kravku a na jaře holt už nezaseju…
Co pro vás FB znamená?
Spojení s okolním světem. Kecám. Šmírování ostatních lidí. Stejně jako pro vás.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.