Share |

To nejlepší z českého hudebního designu naleznete v Rock Café

foto: pořadatel akce

Po celý únor si v prostorách pražského klubu Rock Café můžete prohlédnout oficiální výstavu soutěžních návrhů 5. ročníku soutěže o nejlepší hudební design – Megaton Fashion Show 2013. Vernisáž proběhne v pátek 7. února od 19:00.
 
Soutěže se zúčastnili například přední čeští hudební designeři Marcel Musil a Daniel Kurz, dále si můžete prohlédnout booklety, nafocené fotografkami Mayou D. Lískovec a Lucií Robinson (pro alba Ivy Pazderkové a Kataríny Landlové), návrhy pro nové objevy české hudební scény Lola běží i pro známé firmy jako Pipes and Pints, Skyline, Tři Sestry či projekt Michala Horáčka Český kalendář. Celkem se v tomto ročníku sešlo 149 soutěžních návrhů ve třech kategoriích – nejlepší booklet, plakát a merch.
 
Vítězové, vzešlí z veřejného online hlasování, byli slavnostně vyhlášeni 30. ledna před naplněným sálem Lucerna Music Baru. Cenu jim přišla předat zpěvačka Dara Rolins, principál oblíbeného Cirk La Putyka Rosťa Novák a hudební producent Ecson Waldes. Za nejlepší booklet považuje 510 lidí obal alba Challenge gravity kapely No Distance Paradise autorkyLindy Vránové. Za nejlepší plakát byl s počtem 450 hlasů vyhlášen počin Venduly Rechové aAdama Zupka pro kapeluCome and Play a úplně nejúspěšnějším návrhem celé soutěže se stal vizuál trička pro kapelu Hentai Corporation od Daniela Kurze s celkovým počtem 517ti hlasů.
 
Hudební design je nedoceněný výtvarný obor, často opomíjený nejen posluchači a posluchačkami, ale i samotnými interprety. Megaton Production, o.s. si klade za cíl rozšířit povědomí široké veřejnosti o této disciplíně a každý rok se snaží představit co nejširší škálu prací, vytvořených za uplynulý rok. Nehledě na hudební žánr či náklady, kterými byl vznik jednotlivých bookletů, plakátů či návrhů na propagační materiály interpretů a interpretek podpořen.
 
Aktivity spojené s Megaton Fashion Show mají charitativní charakter. Výtěžek věnuje Megaton Production, o.s. každý rok Nadaci Terezy Maxové dětem. Organizační tým i všichni vystupující se na Megaton Fashion Show podílejí bez nároku na honorář. Z darů jsou podporovány konkrétní znevýhodněné děti – letos bubenické uskupení Australien Buš-Kovice, studentská kapela z výchovného ústavu v Buškovicích.
 
Více na http://www.megatonproduction.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.