Share |

V Tančícím domě byla otevřena nová POP UP GALLERY

foto: pořadatel akce

Dne 30. ledna 2014 byla v Tančícím domě slavnostně otevřena POP UP GALLERY. Projekt vznikl ve spolupráci galerie ART SALON S, Pražské správy nemovitostí (PSN) a Václava Skaly. Jedná se o zkušební projekt, který potrvá do 31. března 2014 a v současnosti nabízí expozice několika českých umělců. Pokud bude mít u veřejnosti úspěch, bude prostor pro podobné účely otevřen natrvalo.
 
„Mým dlouhodobým cílem je podporovat mladé české umělce.Bylo proto samozřejmým krokem, že část prostoru v Tančícím domě poskytneme právě jim. Přál bych si, aby se Tančící dům stal v budoucnosti místem, kam bude veřejnost chodit obdivovat progresivní české umění a nové trendy v oblasti designu,“ vysvětluje Václav Skala, majitel Tančícího domu.
 
Mezi vystavenými expozicemi v rámci otevření POP UP GALLERY je autorská výstava WHO CARES od umělce EPOS 257 a tři série fotografií od fotografa DereckaHarda. V nejvyšším patře je pak umístěna expozice skla od Rudolfa Burdy.
 
V přízemí Tančícího domu působí mladé knihkupectví a vydavatelství PageFive, specializující se na prodej a produkci výtvarných publikací, autorských tisků a uměleckých periodik.PageFivenabízí širokou škálu českých i zahraničních publikací a materiálů od výtvarného umění, přes design, architekturu, až po fotografii či poezii.
 
V přízemí je možné navštívitprodejní výstavu „Harddecoredesign.nově“, za níž stojí Galerie Harddecore. Vystavuje vybraná díla od předních českých designerů a výtvarníků. Jedná se zejména o bytové doplňky, výrobky ze skla a porcelánu nebo originální svítidla.
 
Na výstavě se také prezentujespolečnostGravelli, která nabízí doplňky z betonu, designový nábytek, dekorace a další. Je možné vidět i nejnovější návrhy od známé české módní návrhářky Mirky Horké.
 
V prvním podzemním patře jsou vystaveny originální modely Tančícího domu od Franka O. Gehryho a Vlada Miluniče spolu s obrazy od Michaila Ščigola. Návštěvníci mohou shlédnout krátký film o vzniku Tančícího domu včetně rozhovorů s oběma slavnými architekty. Vlado Milunič zde vystavuje i další architektonické modely.
 
„Rádi bychom poděkovali Václavu Skalovi za to, že nám umožnil využít prostor v tak zajímavé budově, jakou je Tančící dům.Těší nás, že můžeme prostřednictvím POP UP GALLERY veřejnosti představit nejnovější designové trendy právě zde,“říká Silvia Tesárová, ředitelka galerie ART SALON S.
 
Na recepci Tančícího domu je k vidění také originální umělecké dílo, lustr UOVO značky LASVIT od Ronyho Plesla.
 
Co vše je součástí POP UP GALLERY:
První podzemní patro
: Modely Tančícího domu od Vlada Miluniče, Franka O. Gehryho a obrazy od Michaila Ščigola
Přízemí:  Galerie Harddecore , obchod PAGE FIVE, módní návrhářka Mirka Horká, Gravelli
1. patro:  Autorská výstava SHOW by DERECK HARD
2. patro:Autorská výstava WHO CARES by EPOS 257
 
Nejvyšší patro/ restaurace Celeste:  Expozice skla od Rudolfa Burdy
 
O ART SALONU S
Art Salon S je dynamická, různorodá a kreativní galerie sídlící v Praze. Cílem Art Salon S je podporovat a neustále vyhledávat mladé talentované umělce z České republiky i ze zahraničí a zpřístupňovat jejich tvorbu široké veřejnosti. Propojovat každodenní svět se světem umění a vyvolávat zájem veřejnosti o mladé moderní umění, nadějné umělce a různorodost stylů. Galerie též spravuje a průběžně rozšiřuje vlastní uměleckou sbírku, jejíž díla začínají českou modernou. Prostory galerie jsou navrženy tak, aby pro každého návštěvníka byly cestou objevů. Art Salon S sídlí v budově Microna, která je dominantou pražských Modřan. V budově se kromě samotné galerie nacházejí také umělecké ateliéry. V Galerii Art Salon S můžete najít díla a předměty umělců s různým stylem a disciplínou, jsou zde vystavené fotografie vedle mistrovských děl, sochy vedle uměleckých předmětů, protože právě rozmanitost je to, co považujeme za fascinující a krásné.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.