Share |

Nechte se inspirovat Afrikou. Zajděte na festival DUN DUN.

foto: PR

V sobotu 21.9.2013 se v Řeži u Prahy v Polepšovně Ducha uskuteční festival DUN DUN. Občanské sdružení ShineBaen, organizátor akce, se nechalo inspirovat africkou kulturou a atmosférou, kterou se pokusí do Řeži přenést. Festival DUN DUN začne ve 14 hodin odpoledne a program bude trvat až do večerních hodin. Vstupné je pro jednotlivce za 150 Kč, rodinné, čítající jednoho dospělého a dvě děti, 300 Kč. Cílem festivalu je představit jeho návštěvníkům Afriku, její atmosféru, kulturu a mentalitu z různých úhlů pohledu.
 
Na akci vystoupí hudební skupina Yellow Sisters a Zdeněk Bína se svým akustickám projektem. Program doplní módní přehlídka značek Kedjom-Keku a ShineBean zaměřených na africkou módu, výstava fotografií s názvem Jeden den s Bantou, nebo promítání dokumentů o Africe z produkce Kedjom-Keku a Siriri. Návštěvníci se budou moci zapojit do četných worshopů, ať už tanečního pod vedením Abdoulaye Traore, bubenického pod taktovkou Petra Šušora, či do pletení copánků a mastkového tvoření. V rámci festivalu proběhne také autogramiáda spojená s autorským čtením Hany Hindrákové, autorky knih Děti Nikoho a Karibu Keňa. Připraven je bohatý program pro děti, o který se postarají organizace Spirála, Siriri a Oper. Děti se mohou těšit například na živá zvířata či malování na tvář.
 
 Zázemí festivalu doplní africké tržiště, kde se budou prezentovat různé neziskové společnosti a sdružení ShineBean, Čiwaru, Kedjom-Keku, Siriri, Fair, Klub přátel Tengenege a Original Afrika. Součástí akce bude i africké občerstvení o které se postará Čiwara a Mama Africa.
 
Festival DUN DUN je organizován za přispění a účasti neziskových organizací. Hlavním iniciátorem akce je občanské sdružení ShineBean, které dlouhodobě podporuje vzdělávání a sociálně ekonomický rozvoj v chudých komunitách v Keni. Svou pomoc směřuje na lidi aktivně se snažící o zlepšení poměrů i vlastní situace, v České republice se soustředí na osvětu a rozvojové vzdělávání.
 
Festival poskytuje možnost neziskovým organizacím se prezentovat na veřejnosti. Účastnit se ho dále budou organizace Oper, Siriri, DDM Spirála, Čiwara, Originál Afrika, Klub přátel Tengenenge, Fair a Kedjom-Keku. Výtěžek ze vstupného na festival DUN DUN bude dle hlasování přítomných návštěvníků rozdělen mezi zúčastněné organizace a sdružení. Jméno festivalu je isnpirováno Afrikou. DUN DUN je v překladu tradiční africký buben.
 
Celá akce se uskutěční v prostoru Polepšovna Ducha v Řeži u Prahy. To je místo s výborně vybaveným hudebním klubem a zázemím. Díky prostorné soukromé zahradě se většina programu bude moci odehrát venku.
 
ShineBean podporuje vzdělávání a sociálně ekonomický rozvoj v chudých komunitách v Keni; podporuje lidi, kteří nečekají pasivně na pomoc zvenčí, ale rozhodli se sami aktivně přispívat ke zlepšení svých životních podmínek, svých rodin a dalších členů své komunity. V České republice se věnuje osvětě a rozvojovému vzdělávání.
 
Festival DUN DUN
Datum konání: 21.9.2013
Místo konání: Polepšovna Ducha
Město: Řež u Prahy
Čas: 14:00


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.