Share |

Náš oblíbený švec Živnostníkem roku?

foto: archiv Radka Zachariáše

Náš oblíbený švec, se kterým jsme přinesli obsáhlý rozhovor, může vyhrát. V soutěžíi Živnostník roku je jedním z favoritů. 
 
Díky SMS hlasům se může Radek Zachariáš dostat do finálové pětice a přesvědčit porotu svou prezentací. Na číslo 9001109 zašlete SMS ve tvaru ZIV 14 (ZIVmezera14). Hlasovat je možné do 10. listopadu 2013. Za vaši podporu Radek Zachariáš předem děkuje. Více informací o soutěži na www.zivnostnikroku.cz
 
- - -
 

Než se stal Radek Zachariáš ševcem pro zákazníky, kteří hledají nejvyšší kvalitu a jsou ochotni za ni zaplatit, uběhlo přes deset let. „Na počátku mého rozhodnutí podnikat stála touha rozhodovat sám za sebe,“ říká švec, který se k ševcovině dostal ve 24 letech, když hledal díru na trhu. O výrobě luxusní obuvi snil již od začátku devadesátých let, ale nebyla zde ještě dostatečná poptávka. Když se poptávka objevila, byl Radek Zachariáš připraven. V roce 1991 si otevřel na pražském Žižkově opravnu obuvi, kde zjistil, jak lidé namáhají obuv a kde jsou její slabá místa. Když se lámalo milénium, začal sbírat zkušenosti s ručně šitou obuví pro divadelníky a šermíře.V roce 2003 začal vyrábět ručně šitou ortopedickou obuv. To byla jedna z klíčových zkušeností pro to, aby obuv Radka Zachariáše byla nejen kvalitně ušitá, ale především zdravotně nezávadná. „Všechny předchozí zkušenosti mě postupně přivedly k nápadu živit se vysoce specializovanou oblastí řemesla, vypracovat se k maximální kvalitě a za tuto práci požadovat cenu, která bude odpovídat ceně srovnatelné práce renomovaného zahraničního mistra,“ říká švec nejnáročnější české klientely. Od roku 2005 začal přijímat zakázky na luxusní obuv a sen se naplnil. „V současné době jsme rozšířili nabídku o boty z krokodýlí kůže či z ručně barvené kůže,“ uzavírá Radek Zachariáš. Vysoká specializace má ale úskalí – v rozšíření podnikání mu brání to, že dosud nenašel zkušené spolupracovníky ani nástupce, který by fi rmu převzal.

 

Čtetě náš článek Filozofie bot na celý život, který na protisedi.cz vyšel.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.