Share |

Narušený vzorec: Mladí fotografové o člověku a prostředí okolo něj

foto: pořadatel akce

Narušený vzorec
24. 2. – 21. 3. 2015

Galerie U Přívozu
Hradecká 1250, 500 03 Hradec Králové
 
Vystavující: Patricie Behemská, Petra Bejdová, MgA. Marian Beneš, Lenka Bukačová, Ondřej Červinka, Helena Dufková, Tomáš Hercog, Jan Hřebíček, Lucie Korečková, Lenka Molková, Štěpánka Paseková, Tomáš Stehlík, Marek Štim, Radek Timoftej,Lucie Trejbalová, Martin Vočadlo, prof. Miroslav Vojtěchovský, Lukáš Zavřel, Vojta Zikmunda
 
Koncepce výstavy: Studenti ateliéru aplikované a reklamní fotografie: Jiří Dvořák, Lucie Korečková, Martin Vočadlo.; Studentky Kurátorských studií: Alena Michálková, Tereza Voštová.
 
Grafické řešení: Marta Palásková
 
Pořadatelé: Ateliér aplikované a reklamní fotografie Fakulty umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem
 
Vernisáž výstavyproběhne v pondělí 23. února 2015 v 17 hodin v Galerii U Přívozu v Hradci Králové. Více informací na: www.aarf.cz, fud.ujep.cz, www.svkhk.cz
 
Pár slov o výstavě...
Stále se díváme kolem sebe. Vizualita nás obklopuje. Neovlivníme skutečnost, že jsme dennodenně konfrontováni svým okolím. Dochází k podvědomé komunikaci, která nás nevyhnutelně ovlivňuje a působí na nás. Egocentrismus je při této percepci přirozenou součástí lidského vnímání. Představuje opěrný bod a filtr našeho myšlení. Tato skutečnost předznamenala vnitřní tematické zaměření výstavy – „člověk a prostředí“.
 
Skrze vystavovaná díla lze vstoupit do světa uměleckého nazírání na nás, naše potřeby a vztah k našemu okolí. Široká škála autorských přístupů k fotografii, která mnoho témat a společenských hranic narušila, se na výstavě studentů ateliéru vysoké umělecké školy, unikátních individualit, musí zákonitě promítnout.
 
Vedení ateliéru prof. Miroslava Vojtěchovského a MgA. Mariana Beneše podněcuje studenty k překonávání limitů osobních i profesních, kdy jsou studenti vedeni ke spoluvytváření kvalitní vizuální kultury, společensky odpovědné a reflektující. Ateliér Aplikované a reklamní fotografie Fakulty umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem tak rozvíjí osobitá vyjádření studentů, kteří dokáží využít strategií volného umění a naplnit jí tvorbu užitou.
 
Výstava je pořádána Fakultou umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, ateliérem Aplikované a reklamní fotografie.
 
Výstavní prostory zaštiťuje Galerie U Přívozu, provozovaná Studijní a vědeckou knihovnou v Hradci Králové.
 
Otevírací doba: Po, út, čt, pá: 9:00-19:00 // St: 11:00-21:00 // So: 9:00 - 12:00


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.