Share |

Narozeninová klubová noc: 10 let Itch My HaHaHa

foto: pořadatel akce

10. narozeniny Itch My HaHaHa
Progresivní brněnská klubovka slaví 10 let. Oslava 12.11. v Kabinetu Múz se ponese v duchu progresivního rapu. Představí se několik hiphopových solitérů, kteří posunuli hranice tohoto žánru i představivost jeho fanoušků.
 
Hiphopoví fanoušci si jistě vybaví velký hit skupiny Digable Planet “Cool Like That”, byl to začátek 90. let a tato americká trojice v čele s Ishmaelem Butlerem alias Butterflyem otevřeně prezentovala své ostré politické názory a razila cestu jazz rapu.
 
Dvacet let poté razí Ishmael Butler společně s Tendai Marairem novou mystiku a spojení elektroniky, afrických perkusivních nástrojů a rapu. Jako Shabazz Palaces mistrně dekonstruovali estetiku hip hopu svou debutovou deskou  Black Up.
 
Jejich předchůdci avantgardní jazzman a myslitel Sun-Ra, nebo spisovatelka Octavia Butler jsou považováni za symboly Afro-futurismu, Shabazz Palaces jsou ještě dál, představují Afro-nowismus, stín mainstremu nad nimi nemá sílu a s prapůvodní hiphopovou drzostí prezentují nejsvobodnější současný hip hop, nekonečnou tvořivost a intuici na své cestě objevování nových dimenzí i starých paláců. Jejich síla působí nadčasově jako mýtus a oslovuje publikum napříč žánry. Byli prvním rapovým projektem, který vyšel na legendární seattleském labelu Sub Pop a v současné době u něj vydali druhou desku Lese Majesty, kterou ještě prohlubují propast mezi svým světem a zbytkem hiphopové scény. Nejen jejich zvuk, ale také vizuální estetika je nesrovnatelná s jakýmkoliv jiným projektem. Aktuální videoklip pro ně natočil Hiro Murai, oblečení a obal desky navrhoval designer indického původu Nep Sidhu.
 
Na 10. narozeninách Itch My Hahaha v Brně, v Kabinetu Múz se před nimi vystoupí chicagský indie rapper mnoha tváří Serengeti známý z aktuálního projektu Sisyphus (Sufjan Stevens a Son Lux) a pod svým alter egem Kenny Dennis, jako kníratý rapper, který ze svého náklaďáku řídí celý svět. Na druhém evropském turné k jeho nové desce Kenny Dennis LP III ho doprovodí v živém setu Martin Tvrdý (dříve Bonus) a DJ Mary C (Kruton, Radio Wave).
 
Řadu skvělých rapperů rozšíří také slovenské duo Modré Hory. Bene a Lyrik se společně představili už v roce 2008. Dvě zásadní postavy slovenské rapové scény předvedou svůj aktuální “Big Beat” (2013, Slnko Records) v doprovodu zpěváka a multiinstrumentalisty Mariána Jaslovského.
 
Dezert na závěr umíchá skupina DVA. Nejenže mají svůj vlastní jazyk a stihli prorazit daleko za hranice České republiky, ale při DJování tentokrát stihnou připravovat palačinky.
 
Shabazz Palaces – Black Up
http://youtu.be/JUYaa7_Osik
 
Shabazz Palaces – C.A.K.E
http://youtu.be/DDRPf8KHawY
 
Serengeti aka Kenny Dennis
http://youtu.be/scWaDJ3OSgM
 
Serengeti (projekt Sisyphus)
http://youtu.be/2eAVPTuUDhg
 
Modré Hory – Big Beat
http://youtu.be/5LLxW_8vaU4
 
Weby:
Shabazz Palaces
http://www.shabazzpalaces.com/

https://www.facebook.com/shabazzpalaces
http://shabazzpalaces.bandcamp.com/album/lese-majesty-2
 
Modré Hory
https://www.facebook.com/modrehory

http://youtu.be/5LLxW_8vaU4
 
Marti Tvrdý
http://www.mixcloud.com/temnysily/
http://martintvrdy.tumblr.com/
http://www.starcasticrecords.cz/player?fid=49
 
Serengeti
https://www.facebook.com/serengetidave

http://www.anticon.com/item/kenny-dennis-lp
https://www.youtube.com/watch?v=3YG5nkonlbg
http://www.youtube.com/watch?v=ZnY9H5rPdAU
 
Vstupné:
250 CZK studenti (viz info níže)
290 CZK předprodej
350 CZK na místě
 
Předprodej zde, dále taky na:
www.smsticket.cz
Kabinet Múz
Indies
 
Studetské vstupné info:
1) pošlete mail na adresu imhhh@bumbumsatori.org
- do předmětu uveďte: STUDENT-ITCH
- do mailu napište své jméno a příjmení
2) kupte si sms ticket:
3) na místě se prokážete průkazem studenta a občanským průkazem a doplatíte cenu vstupenky do celkové výše 250Kč
4) automaticky budete zařazeni do slosování o volný vstup na Elektro Guzzi (4/12/2014) a do mailinglistu Itch my hahaha.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.