Share |

Národní třída bude v květnu v obležení českého a zahraničního designu

foto: pořadatel akce

Celkem pět pater DUP 36 na Národní třídě v Praze bude od 8. do 14.května 2017 patřit prodejní výstavě českých i zahraničních designérů. Po úspěšném listopadovém Czech Design Weeku v Kafkově domě v Praze se nyní festival designu představí v nových prostorách.
 
Prestižní adresa a perfektní lokalita slibují úžasný a neopakovatelný zážitek v podání prodejní přehlídky českého a světového designu s mezinárodním zapojením tří zahraničních design weeků. Ředitelem festivalu je Lukáš Pipek a pozici uměleckého ředitele zastává Petr Hájek.
 
Letošním rokem startujeme partnerství a spolupráci hned se třemi prestižními design weeky, Jsou to Varese Design Week (Itálie), London Design Fair (UK) a Saudi Design Week (Saudská Arábie). Všechny tyto festivaly postupně přivítají na své půdě české designéry, a naopak my jejich. Z listopadového CZDW nás bude reprezentovat výherce Objevu roku – 440Audio se svými gramofony, dále to bude Tonak a jejich klobouky a značka Kozak se svými koženými doplňky.“doplnil Lukáš Pipek, ředitel festivalu.
 
Na našem designovém festivalu si opět přijdou na své milovníci nábytku, skla, porcelánu, módy i interiérových doplňků. Můžeme také potvrdit spolupráci se společností Walt Disney Europe. Nejen děti, ale věřím, že všechny návštěvníky nadchne speciální kinetická socha z produkce Walt Disney.“. Rád bych také upozornil na dvě akce, jež předchází CZDW a které můžete navštívit již nyní v Quadriu. První z nich je pop-up store CZDW, kde si mohou zájemci koupit výrobky umělců vystavujících na loňském ročníku v Kafkově domě. Tuto možnost mají až do 31.3.2017. Druhou doprovodnou akcí je výstavní projekt Candy Shop představující umělecká díla z depozitu The Chemistry Gallery a zároveň selekci zcela nových děl vybraných autorů. Formálně se výběr děl soustřeďuje na obrazy, sochy, objekty a světelné instalace. Výstava Candy Shop přibližuje výtvarné umění široké veřejnosti a nabízí pohled na lahůdková díla současných mladých umělců v neobvyklém kontextu a to od dnešního dne do 20.3.2017.”  dodává Petr Hájek – umělecký ředitel CDW.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.