Share |

Na vlastní kůži: Kurz šití III., ukázalo se, že šití může být zábava

foto: Deerkerol

Úspěšně jsem zvládla ušít svoji první pouzdrovou sukni z kalika, se skrytým zipem, a zjistila, že mě šití fakt baví!
 

Můj lektor mě nenechal vydechnout ani na vteřinu. Ihned po dokončení jsme začali probírat můj první vlastní návrh (viz galerie). Rozhodla jsem se ušít si asymetrický denimový top s páskem. Vymyslela jsem kompletní finální styling a představ se do puntíku držím. Martin mi skvěle poradil s výběrem veškerého materiálu a nebál se čelit mým všetečným, neználkovským dotazům - a pomáhá mi uskutečnit moji nelehkou představu o střihu.

Látky Mráz na Vinohradech se rázem staly mým oblíbeným místem, pořídila jsem tu jak džínovinu, tak nášivky, knoflíky, jehly, nitě, zip, křídu a růžovej metr!

Střih dokončen, kličkování (to nesnáším, ale je veledůležitý- věřte mi) mám za sebou. Záševky (to jsou takový ty složený "šipečky" na sukních zepředu pod pasem nebo na vršcích z boku na prsou) zažehlený (viz galerie). Teď se můj model nachází ve stavu "na zkoušku", kdy se vyladí detaily a půjdeme sešívat. Tak mi držte palce, ať mi neujede ruka a nemusím moc párat!

Lektor: Martin Havel
/GALERIE/
 
O kurzu basic:
Stěžejní a nejnavštěvovanější kurz je určen začátečníkům, kteří by se rádi naučili navrhovat a realizovat vlastní modely pod dohledem zkušených módních návrhářů. Předpokládá se, že student nemá žádné zkušenosti s módní tvorbou a šitím. Součástí výuky je řada přednášek a workshopů, které jsou nepostradatelné pro vzdělání v oboru fashion.
Institut módní tvorby: Korunní 101, Praha 3 Vinohrady


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.