Share |

Na vlastní kůži: Kurz šití I., ukázalo se, že jsem šprt

foto: Deerkerol

Karolína se rozhodla naučit se šít (a taky si navrhnout vlastní oblečení). Jak se jí líbí na kurzu v Institutu módní tvorby?
 
První dvě tříhodinovky kurzu mám úspěšně za sebou!

Vzhledem k tomu, že připadá maximálně pět studentů na skupinu, máte čas vznášet všetečné dotazy, fotit si studijní materiály, zkrátka být za šprta! Překvapuju samu sebe čím dál víc. Když jsem byla na podzim na workshopu módní tvorby, sedla jsem si do "první lavice", aby mi něco neuteklo, abych načerpala co nejvíc informací. Tady v kurzu tomu není jinak. Jsem nadšená, že se učím něco novýho! Škoda, že na to člověk přijde až po pětadvacítce. Ale co! Hlavně, že vůbec někdy.

V ateliéru vám před začátkem hodiny udělají i kafíčko nebo čaj a panuje tady super atmoška. 

Teoretická část vám poskytne nejen základy a zajímavosti módní historie, ale i cenné tipy a rady. Dozvíte se, k čemu jsou všechny ty čudlíky na šicích strojích, jakou si máte pořídit žehličku, kam na nákup látek a galanterie nebo jakou literaturu je vhodné si pořídit. Stejně tak zjistíte, k čemu jsou taková ta různá maličká kovová udělátka, která používaly naše babičky k šití. Pokud jste módní historií nepolíbení, nevadí, basic kurz je na to zcela vhodný. Lektoři si zapisují vaše teoretické i praktické znalosti, aby mohli ke každému přistupovat individuálně v rámci možností výuky. Ta je doprovázená i videi, která najdete na ytb chanellu Institutu. Někdo by si možná mohl myslet, že teoretické části výuky jsou nuda, naopak. Poskytují prostor k přemýšlení nad realizací vlastních modelů. Příště mě čeká zbožíznalství a módní kresba. Držte mi palce!

Moje lektorky pro první dvě hodiny: Klára Haunerová a Tereza Mašlaňová
/GALERIE/

O kurzu basic:
Stěžejní a nejnavštěvovanější kurz je určen výhradně začátečníkům, kteří by se rádi naučili navrhovat a realizovat vlastní modely pod dohledem zkušených módních návrhářů. Předpokládá se, že student nemá žádné zkušenosti s módní tvorbou a šitím. Součástí výuky je řada přednášek a workshopů, které jsou nepostradatelné pro vzdělání v oboru fashion.
Institut módní tvorby: Korunní 101, Praha 3 Vinohrady


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.