Share |

Na Filmstage party do Varů dorazí Little Boots

foto: pořadatel

Půvabná Little Boots přijíždí poprvé do ČR. Její poznávací značkou je pulzní elektro s nádechem diskotékového retra. Little Boots právě vydala singl Headphones a finalizuje práci na své další desce. S novým materiálem objíždí festivaly a jako DJ také světové kluby. Díky tomu se výjimečně představí i na Filmstage párty v Karlových Varech.
 
Little Boots objevil internet. V jednu chvíli si doma u piána přezpívávala Madonnu, za rok už se o ní hovořilo jako o jednom z nejžhavějších světových objevů. Když jí bylo 16 let, přihlásila se do soutěže Pop Idol, kde zazpívala Feeling Good od Niny Simone... absolvovala tři kola výběru, pak se rozbrečela, když vypadla. Hrála jazz na svatbách a v restauracích, působila v indie kapele Dead Disco. Když se rozpadli, pustila se Little Boots do sólové kariéry. Nenápadně – když se jí rozpadla indie kapela Dead Disco, vystavila první písničky anonymně na Myspace. Nechtěla, aby bývalí parťáci z kapely věděli, co dělá.
 
V roce 2008 nahrála Little Boots svůj první hit – Stuck on Repeat, který později válcoval parkety v remixu od Fake Blood. Když se písnička poprvé objevila na hudebních blozích, lidé si mysleli, že jde o novou pecku od Kylie Minogue nebo snad Goldfrapp. Vzápětí se Little Boots stala senzací díky vtipným cover verzím, které zpívala do webkamery doma v ložnici, k tomu hrála na piáno, tenori on a další udělátka. Kromě nerdů to zaujalo televizní producentku, která připravovala pro BBC zábavnou talkshow Later with Jools Holland. A tady se o Little Boots dozvěděla už celá Velká Británie.
 
„Poprvé jsem ji viděl na YouTube, jak zpívá v pyžamu,“ říká Šimon Šafránek, šéfredaktor časopisu Filmstage a rezidentní DJ pražského klubu Chapeau Rouge. „Její pecky vždycky spolehlivě zaplní parket. Proto, když jsme hledali hlavní hvězdu pro Filmstage párty, padla první volba právě na Little Boots. Jsem moc rád, že ji ve Varech můžeme 1. července přivítat,“ dodává.
 
Se svou debutovou deskou Hands se Little Boots dostala do Top 10 britského žebříčku, stanice BBC jí poctila titulem Sound of pro rok 2009.
 
Videoklip HEADPHONES:
http://youtu.be/pJaH2GqT220
Soundcloud:
http://soundcloud.com/littleboots
 
Na párty se těšte i na:
 
BRUNO FERRARI. Král dekadentního disca, Marquis de Sade české hudební scény. Autor řádek „Mám v srdci blues a žiju disco“ předvede na FILMSTAGE party jedinečnou živou show.

 
TEA JAY IVO.Známý český vintage dj.

 
THE FAKES. DJs a producentské duo, které v pražském klubu Chapeau Rouge pravidelně pořádá electro noc CLASH! s exkluzivními zahraničními hosty. Mají na kontě remixy pro české projekty jako Sunshine, The Prostitutes, Tata Bojs nebo Mňága a Žďorp.

BOUNCE!BOUNCE! Djský projekt frontmana kapely Sunshine Kaye Buriánka. S parťákem Tuzexem dokáží na parketu rozpoutat hotové taneční peklo. Rezidenti Chapeau Rouge.

 
SONNY VARGAS. Panamský rodák a vzdálený příbuzný Manuela Noriegy se vypracoval v respektovaného zpěváka na dálkových lodích. Pak objevil svět alternativních zábav, a tak se vetřel do přízně i nám.

 
PETR K. Legenda mezi českými deephouseovými djs.
 

Filmstage Party @ KVIFF 2012
1. července 2012 od 23.00 hodin
Pop Art Cafe
, I.P. Pavlova 11, vchod z Bezručovy ulice, Karlovy Vary

Vstup s akreditací nebo festival passem MFF KV: zdarma
nebo za vstupné 50 Kč.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.