Share |

Monkey Business v Lucerně: Nevěsty na útěku

Přes všechny kostýmy a operní árie byl koncert Monkey Business v Lucerně průměrným vystoupením kapely, která bývala highlightem české hudební scény.
Foto Jan Vorka (facebook.com/fotoreportaze)

Monkey Business na svoje tradiční vánoční koncerty chystají překvapení a nové kostýmy vždycky. Tento rok mimojiné překvapilo množství kravaťáků, kteří nechali kravaty doma a odskočili si z open space kanceláře na parket. Na letošním prosincovém mejdanu si měl s kapelou zahrát Richard Müller a Pražský výběr II, nicméně vystoupili jen druzí jmenovaní coby předskokani. Divná kombinace, asi jako když jdete na zmrzlinu a dostanete před ní steak. Nutno navíc podotknout, že Pražský výběr II se vší svou aurou kultovnosti je skutečně spíš pomyslnou dvojkou. 

Když konečně padla opona a na scénu vylezlo šest nevěst a jeden ženich, vyšlo najevo, že Ruppert není Ruppert, ale Vojta Dyk. To dalo některým závdavek k polemice, jestli je Matěj Ruppert na pozici frontmana Monkey Business nahraditelný a kým. Přes určitou Dykovu nejistotu se zdálo, že je svým showmanstvím a hlasovým fondem dobrým kandidátem na infiltraci do kapely. Leč přes vědomí Rupperta v zákulisí se do svojí role nevpravil tak, jak by mohl se svými schopnostmi. Některý z pražských svatebních salónů by si ho ale mohl směle najmout na prezentaci nové kolekce. Svatební šaty mu totiž sluší výrazně víc než tepláky a Nightwork.

Ruppert po třech písničkách Dyka ze scény vytlačil a koncert jel v těch kolejích, které známe za posledních pět let nazpaměť. Saturday Night Is Over, groove, improvizace, Intercooler etc. Nic nebylo špatně, ale zároveň nic nenadchlo. To se chlapcům a dívce nedá vyčítat, podali sobě vlastní kvalitu. Ruppert i malá velká Tonya Graves ukázali, kdo že v Čechách umí zpívat a zbytek kapely jim od svých nástrojů bez problému sekundoval. Pro další pětiletku by to ale už chtělo vymyslet nový koncept, aby se z monkey business nestal party shit.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.