Share |

Tonya Graves: Už nejste staromódní

Tonya, mládě a Andrea / foto archiv autorky

Tonyu Graves známe jako zpěvačku, ale i stylovou a sympatickou bytost. Co má ráda a kde si v nejbližší době chce zazpívat?

Kam se na Vás v mohou jít Vaši fanoušci v nejbližší době podívat?
20. dubna budu mít svůj sólový koncert v Akropoli, všichni jste srdečně
zváni, samozřejmě dál také hrajeme s Monkey Business.
Když jste přijela před 16 lety z New Yorku do Čech, bylo něco, co Vás na běžné české módě překvapilo?
Já nejsem z města New York, ale ze státu New York. Pocházím z maloměsta. Každopádně místní móda je - na rozdíl od doby, kdy jsem přijela do ČR - mnohem rozmanitější a více trendy. V dnešní době už sice není tolik uniformní, ale vzpomínám si, že než jsem přijela do Čech, podívala jsem se na film "Nesnesitelná lehkost bytí", který byl natočen podle knihy Milana Kundery. A moje kamarádka se smála: "Chachá, až tam přijedeš, tak uvidíš, že dnes se tam ti lidé oblékají úplně stejně!" Nakonec to ale nebylo tak hrozné, i když jsem místní módu rozhodně vnímala spíš jako staromódní.
Myslíte, že bychom si mohli vzít od Američanů v oblékání nějaký příklad, anebo obráceně, mohli by se Američané inspirovat od nás?
Když se řekne Francie nebo Itálie, tak se spoustě lidí vybaví móda. Nejsem si jistá, jestli by si na módu někdo mohl vzpomenout, když se řekne Amerika:-) To si spíš vzpomenou na hudbu nebo na válku. Američané vlastně s žádnou módou nepřišli. Máme Calvina Kleina, Donnu Karan, ale když se řekne móda, vzpomenu si spíš na Versace, Chanel... To jsou všechno evropské značky, kterých si Američané moc váží.
Dokázala byste definovat český styl?
Já si na ulici všímám toho, co se mi líbí, a nerozeznávám, zda je to styl český, nebo nějaký jiný. Nyní je český styl spíše stylem evropským.
Máte nějakého oblíbeného návrháře, ať už z Ameriky nebo z Evropy?
Z českých návrhářů se mi moc líbí věci od Kláry Nademlýnské. Také jsem si oblíbila vietnamskou návrhářku žijící v Praze, La Femme Mimi. Její krásné oranžové šaty jsem měla na předávání cen Anděl. Ty byly úplně proti šedi!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.