Share |

Moderní architektura v Praze: Rezidence Kavčí Hory

 

Na Pankráci v roce 2010 vyrostl obytný dům, který vypadá, jako by utekl z pařížské La Défense - dvanáctipatrová mohutná budova s obrovským "oknem" uvnitř sebe sama.

 

 

Celá Rezidence Kavčí Hory se skládá ze dvou objektů, budova B je sice designově také vydařená, ale pozornost okamžitě upoutá větší stavba, budova A, jejíž otvor má propojovat takzvaný Central Park s vilovou čtvrtí stojící nedaleko.

 

Projektanti a architekti se rozhodli postavit dům, který se zachová velkoryse ke světlu i prostoru, svým obyvatelům nabídne moderní luxusní styl a přitom nebude nepříjemně vyčnívat z okolní krajiny. Nájemníci mají možnost získat unikátní výhledy na Vltavu, historickou část Prahy či nově rostoucí komerční čtvrť na Pankráci a my ostatní se zase můžeme potěšit pohledem na kvalitní moderní architekturu Rezidence Kavčí Hory.

 

Fasádu výrazného domu, který přirozeně zakončuje velký volný prostor Centrálního parku na Pankráci, tvoří kombinace přírodního kamene a prosklených ploch. Kamenem pokryté zdi se střídají s francouzskými okny a stejně působícími lodžiemi či terasami, takže pravidelnost není ničím narušena, každé okno disponuje venkovními žaluziemi, jež opět působí stejným stylem jako okna.

 

Ve spodní části "okna" jsou veliké terasy, které náleží bytům v příslušným patrech, ostatní byty, které ústí do středové, prázdné části domu, sem mají směrovaných alespoň pár oken. Všechny terasy i lodžie mají olejované dřevěné podlahy, koneckonců podobně jsou dřevěné podlahy i uvnitř v bytech.

 

Přízemní byty mají namísto terasy či lodžie dokonce vlastní zahrádky, celý bezbariérový komplex je pak vybaven třemi patry podzemních garáží a sklepních kójí a kromě vlastní recepce s kamerovým systémem tu najdeme i privátní fitness centrum.

 

projekt: A.D.N.S. PRODUCTION s.r.o.

investor: Rezidence Kavčí Hory a.s. 

developer projektu: BM Develop s.r.o.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.