Share |

Minifestival Herbstraum představí umělce z Lipska

foto: pořadatel akce

Atmosféra podzimního města, industriálního prostředí i melancholické říjnové přírody: právě tyto prvky inspirovaly vznik hudebně-literárního minifestivalu Herbstraum („Podzimní prostor/sen“), který do Prahy pozve představitele lipské kulturní scény. Akci pořádá v sobotu 11. října 2014 v pražském klubu Malostranská beseda sdružení Velvet Punks ve spolupráci s AHWA management.
 
V průběhu večera vystoupí čtyři kapely reprezentující různé styly i generace současné lipské hudby. Jejich skladby si můžete poslechnout v playlistu, který najdete zde. Další informace, videa a novinky si můžete prohlédnout na facebookové stránce události zde.
 
Jako hlavní hvězda se představí temní a uhrančiví Goldeck, jejichž charismatický zpěvák Makarios Oley je českému publiku znám z legendární punkrockové/darkwave formace Die ART nebo kytarově-básnického dua Russian Doctors. Goldeck posluchače ve své tvorbě přivádí do tajemného „domu sametové Marie“ plného poetiky a touhy. Jejich vystoupení na Herbstraumu je jediným exkluzivním koncertem v tomto roce.
 
Mladší generaci melancholického kytarového rock/popu s potemnělými texty zastupují Lizard Pool. Pražskému publiku představí své debutové album„She Took The Colors" vydané u kultovního labelu Rough Trade Records.
 
Divočejší stránku mladší hudební generace předvede kapela 206 se svou kombinací post-punku, alternativy a ryze nevlasteneckého, německy zpívaného blues v české premiéře.
 
Skupina Goethes Erbsen svou tvorbu označuje jako „akustický bastard-pop“ – jisté je, že tato energická show vždy naláká většinu zúčastněných na taneční parket.
 
Hosté se mohou těšit také na literární skupinu Fettliebe, která si připravila autorské čtení svých radostných, milostných ale i sarkasticko-poťouchlých textů v německém jazyce.
 
Profily účinkujících kapel:
 
Goldeck (DE)
Facebook: Goldeck
Myspace: https://myspace.com/goldeck
 
Lizard Pool (DE)
Facebook: Lizard Pool
BandPage: https://lizardpool.bandpage.com/
 
206 (DE)
Facebook: 206
Bandcamp: http://206music.bandcamp.com/
Goethes Erbsen (DE)
Facebook: Goethes Erbsen
 
HERBSTRAUM se koná 11.10.2014 od 18 hodin v klubu MALOSTRANSKÁ BESEDA,
Malostranské nám. 21, Praha 1
.
Vstupné: 200 Kč
Předprodej:
Ticketstream
 
Facebook
Stránka události na FB
Spotify – playlist Herbstraum


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.