Share |

Mime Fatale uvedou novou inscenaci: pantomimickou gamesku Push the Button

foto: pořadatel akce

V pondělí 10. června uvede skupina pěti sličných performerek Mime Fatale svou novou inscenaci, „pantomimickou gamesku“ Push the Button. Premiéra se bude konat v Teatru NoD od 20:00. Co můžeme čekat?
 
Mime Fataleje soubor mimek, které se, jak samy říkají, „pantomimu rozhodly emancipovat. Hra gest, groteska, krásné ženy v příbězích a jazyce, kterému porozumí každý,“ tak definují svůj styl. Dříve studentky pantomimy pražské AMU, nyní ostřílené profesionálky stmelila spolupráce na úspěšném představení Na Plechárně. Zde bez jediného slova vypověděly příběh pěti prostitutek z vykřičené ulice a dosáhly pozitivního ohlasu u diváků i odborné kritiky, o čemž svědčí desítky repríz představení v Česku, na Slovensku nebo v Německu.
 
Nyní se však rozhodly posunout žánr na hranici virtuality – jejich nový projekt zkoumá téma počítačových her – a k tomu si vybraly velmi originální propojením s beatboxem. „Z té spolupráce jsem nadšený, dělám profesionální beatbox a snažím se ho dostat do různých směrů, tohle je další level a myslím, že výsledek bude stát za to,“ říká Tiny Beat, jeden z beatboxerů, spolupracující na Push the Button. Téma se dotýká i sitcomu, života mladých spolubydlících se spoustou problémů, ze kterých unikají pomocí hry do ´města zabijáků, města nečekaných možností´. Jejich hra se dotýká bojového žánru a měla by se pro ´pařany´ stát téměř herní nostalgií, nabízející známé prostředí z jiného úhlu, pro ostatní pak groteskní ´gameskou´, nabízející zamyšlení nad hrozbou převládání virtuálního světa nad reálným.
 
Toto zamyšlení ovšem ve formě ladných křivek a poctivé pantomimy, na niž dohlíží Radim Vizváry. Špičkový český mim a režisér s dívkami spolupracoval už na titulní inscenaci Na Plechárně, což vůbec vedlo k založení souboru, a tak může být toto spojení jen zárukou kvality.
 
Hrát či nehrát? To se dozvíte právě 10. června v pražském NoDu.
 
 
Push The Button – premiéra
Teatro NoD, Dlouhá 33, Praha 1
10.6.2013 20:00
Vstupné 120 Kč / 60 Kč pro studenty
www.facebook.com/MimeFatale


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.