Share |

Mezinárodní výstava BookMe se zaměřila na hudební a taneční literaturu

foto: pořadatel akce

Nakladatelství Akademie múzických umění v Praze pořádá podruhé mezinárodní výstavu BookMe, tentokrát zaměřenou na kvalitní literaturu o hudbě a tanci. Výstava se uskuteční ve dnech 12. – 14. listopadu 2014 jako součást hudebního festivalu Struny podzimu v experimentálním prostoru NoD v pražské Dlouhé ulici.
 
Tato ojedinělá událost představí milovníkům hudby a tance více než 400 titulů z České a Slovenské republiky, ale i z mnoha dalších zemí. Své publikace o hudbě a tanci širokého spektra žánrů zde budou vystavovat nakladatelské domy jako Cambridge University Press, Harvard University Press, Palgrave Macmillan, Routledge, Yale University Press, Bloomsbury, MIT Press, Boydell&Brewer, Bärenreiter a další, z domácích například Nakladatelství Akademie múzických umění v Praze, Ediční středisko Janáčkovy akademie múzických umění v Brně, Institut umění – Divadelní ústav, MUNI Press, Karolinum a další. Celkem svojí produkci představí 34 nakladatelů kvalitní odborné literatury. Knihy bude možné v závěru výstavy zakoupit (za zvýhodněnou cenu). Nenechte si ujít jedinečnou příležitost seznámit se v centru Prahy s kvalitní literaturou o hudbě a tanci určující směr diskuzí v oborech, vydanou v posledních třech letech!
 
V roce 2013 se uskutečnila výstava BookMe v rámci festivalu Zlom vaz, kde vystavovali vydavatelé literatury o divadle. Těšila se velkému zájmu návštěvníků, mnoho knih bylo již první den zamluvených a druhý den se jich velká část prodala. Ti, na které se nedostalo, využili možnosti objednat si knihu za zvýhodněnou výstavní cenu. V roce 2015 bude tento unikátní projekt pokračovat výstavou věnující se literatuře o filmu a příbuzných oborech.
 
„Výrazný zájem tuzemských i významných zahraničních nakladatelů ukázat svoji nejnovější tvorbu z daného oboru v kontextu takto koncipované výstavy nás v roce 2013 povzbudil, abychom v pořádání BookMe pokračovali. Výstava ukazuje aktuální diskusi v rámci teoretické i historické reflexe oboru, ale přináší i nejnovější knihy z oblasti praxe.“, říká Andrea Slováková, ředitelka Nakladatelství AMU.
 
Výjimečný svátek hudební a taneční literatury BookMe 2014, kde si budete moci prolistovat a také zakoupit kvalitní knihy z oborů, které vás zajímají, se koná ve dnech 12. – 14. listopadu 2014 v experimentálním prostoru NoD v pražské Dlouhé ulici. Ve čtvrtek vstup zdarma.
 
Více info zde.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.