Share |

Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend se letos uskuteční dvakrát

foto: Jean Claude Etegnot

Prague Fashion Weekend, který je třetím rokem součástí rodiny světových festivalů módy pod hlavičkou Mercedes-Benz, a stojí tak bok po boku nejvýznamnějších týdnů módy včetně londýnského, pařížského, milánského a mnoha dalších, přijde v roce 2015 s maratonem módních přehlídek dvakrát. Kromě již zavedeného termínu v září se nově uskuteční také v březnu.
 
Chceme návrhářům i publiku umožnit prezentaci obou stěžejních kolekcí,“ vysvětluje hlavní důvod této změny Lukáš Loskot, ředitel MBPFW. Kolekce podzim/zima 2015 představí návrháři ve dnech 21. a 22. března, zatímco premiéry kolekcí jaro/léto 2016 se odehrají na podzim, konkrétně 3. až 6. září.
 
Naším cílem je otevřít českou a slovenskou módní scénu světu. Proto následujeme pravidla, kterými se tento průmysl řídí,“ doplňuje Loskot. Je to v souladu s misí MBPFW vytvářet platformu pro profesionální prezentaci místní módní tvorby.
 
Zájem o přehlídky je značný a mezi potvrzenými návrháři na březnový MBPFW jsou tak výrazné osobnosti české módy jako trio La Formela, Ivana Mentlová, Klára Nademlýnská, Denisa Nová, Jakub Polanka, Petra Ptáčková či Martina Špetlová. Celkem svou tvorbu předvede až 20 návrhářů. Koncepce přehlídek se bude od loňského září lišit. Pompézní autorské show vystřídá komornější styl, kdy se designéři místo samostatných přehlídek kompletních kolekcí představí výběrem toho nejlepšího, co na sezónu podzim/zima 2015 připravují. „V jedné přehlídce tak publikum zhlédne jakousi esenci tří až čtyř kolekcí, přičemž každý návrhář bude zastoupen pěti až deseti looky,“ upřesňuje Loskot.
 
Na jarní Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend bude v prodeji limitovaný počet VIP pasů umožňujících vstup na všechny přehlídky a doprovodné akce. Více podrobností k úplnému programu jarního MBPFW bude brzy následovat.
 
Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend (MBPFW) je mezinárodní festival české a slovenské módy. Tato pravidelná kulturní a společenská událost od roku 2010 představuje formou přehlídek nejlepší tuzemské módní návrháře a tematický doprovodný program. MBPFW podporuje lokální kreativitu, vyhledává nové talenty a inspiruje. Každý rok se ho účastní významné mezinárodní osobnosti módního průmyslu, například proslulý obuvník Jimmy Choo, dlouholetý ředitel značky Jean-Paul Gaultier Donald Potard, zahraniční novináři a nákupčí. Poslední ročník v září 2014 přilákal na 15 tisíc diváků. Pořádající agentura Czechoslovak Models je také organizátorem  modelingové soutěže Czechoslovak Top Model.
 
www.mbpfw.com
www.facebook.com/mbpfw


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.