Share |

Melvins zahrají znovu v Praze

Budou to dva roky, kdy se americké legendy bahna Melvins předvedli naposledy v Praze: v plné palbě, se zdvojenými bicími, s kytarami podladěnými proklatě nízko. Ne náhodou bývá jejich těžkotonážní zvuk popisován jako "originální americký underground" - vlivy sahají ke starým Swans, Black Flag, Flipper nebo Wipers, ale taky Kiss a Alice Cooperovi a celé řadě zástupců sludge. O ovlivnění tzv. seattle Soundu včetně Nirvany už bylo napsáno mnohé. Někdy i pravdivě a bez nadsázky.
 
Kromě zvuku tato třicet let stará kapela proslula i nekonečnými čachry v sestavě. Tu aktuální, pojmenovanou Melvins Lite, čítá pouhé trio: zakládající členové, zpěvák a kytarista Buzz Osborne alias King Buzzo, bubeník Dale Crover a host na kontrabas (!) Trevor Dunn z kapel Mr.
Bungle, Tomahawk, častý spolupracovník Johna Zorna a Secret Chiefs 3. Ano, je to blázen. Společné album tria bažináčů, příznačně nazvané Freak Puke, vydal Pattonův label Ipecac vloni v červnu a živě ho Melvins Lite předvedou také v pátek 3. května v pražském klubu Matrix. Vstupenky budou k dostání v síti Ticketstream za cenu 450 Kč, na místě
pak za 550 Kč.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.