Share |

Malířky jedou do Mongolska. Krédo: Uměním Měním.

foto pořadatel akce

Před několika lety jsme psali o cestě skupiny výtvarnic do Mongolska. Chystá se další podobná akce, tentokrát s cílem měnit a také podpořit děti z ulice.

Tohle nám o projektu řekly samy jeho účastnice:

Na cestu se vydáváme znovu, už dvakrát jsme se ujistily, že to opravdu má a taky dává smysl. Na východ jezdíme malovat, ale obraz není cíl, a nikdy nebyl. Důležitá je cesta od jednoho k obrazu k druhému. 
Cesty na východ, ale právě i ty od obrazu k obrazu, nás mění. Ať chceme nebo ne, nejde se vrátit stejná! Změny, prožitky, odpovědi, které hledáme a nalézáme, přivážíme zpátky zachycené v našich obrazech. Věříme, že tím můžeme změnit i svět okolo nás, věci ve společnosti, se kterými nejsme spokojené. 
Víme, že musíme začít u sebe. A proto tam jedeme. Měnit sebe, Měnit své okolí, Měnit Uměním. 
Při cestě zakládáme v Ulaanbaataru Fond na podporu dětí ulice, zaštítěný naší neziskovkou ArtIn - Atelier z.s.
Finance na cestu a materiál sbíráme na portálu hithit.cz, kde máme momentálně rekordní počet odměn, většinou výrobků nás všech, inspirované Mongolskem, či přímo vzniklé ve stepi. Z vybraných peněz půjde 5% na fond zmíněný výše. 
Sibiř byla o hledání všeho na místě, kde je nic. 
Mongolsko bylo nejdříve místem, kam bylo jasné, že musíme dojet (jak řekla Tereza a jak jste uvedli v článku v roce 2013 http://www.protisedi.cz/
article/podporte-projekt-malovat-stepartin-mongolia-na-hithitcz ).
Teď se stalo místem, kam je jasné, že se musíme vrátit. 

 

Akci můžete podpořit na Hithitu:

https://www.hithit.com/cs/project/1277/umenim-menim

 

 

 

 

 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.