Share |

Projekt Malovat step/ArtIn - Mongolia na hithit.cz

foto: pořadatel akce

Šest dívek z výtvarného nezávislého ateliéru ArtIn Nadi Verner hledá finanční podporu na plenérovou cestu do mongolské stepi. V otevřené krajině se chystají malovat. Své obrazy pak plánují vystavit v České republice.
 
Na místě, kde nic není, hledat všechno. To bylo heslo loňské letní výpravy na Sibiř. Sibiřský projekt s názvem Otevíráme východní cestu se uskutečnil díky podpoře grantové agentury Mládež v Akci a v jeho rámci vznikly nové obrazy i přátelství.
 
Letos se studentky chystají na výtvarnou cestu do mongolské stepi. Prostředky hledají skrze prodejní výstavy a na Hithit.cz. Na portálu Hithit nabízí za poskytnutou finanční podporu sibiřskomongolské odměny: placky, plátěné tašky, monotypy, obrazy, ale i kurzy angličtiny, lukostřelby či návštěvy dětského studia. Finanční příspěvky se pohybují v rozmezí od 35Kč až po 13 000Kč. Pokud skupina nevybere stanovenou částku, 53 000Kč, tak budou přispěvatelům vybrané peníze vráceny zpět.
 
Sibiř byla jen začátek.  Vydatný. Koncem srpna roku 2012 strávila skupina dva týdny ve stepi, tajze a na řece Maně na ruské Sibiři. Seznámili se s novými ruskými přáteli, vzduchem, saunou, sladkým mlékem, vodkou a plastovým nádobím. Namalovali obrazy, ve kterých prostor a netušená krajina promlouvá.
 
Momentálně vystavují své obrazy ze Sibiře v galerii a kavárnách po Praze.  Kávovárna (Štěpánská), Jiný Kafe (Táboritská) a Galerie-Café (Jagellonská). Po návratu z Mongolska, chystají další výstavy. „Místo, kam je jasné, že musíme dojet.“, shrnuje touhu po cestě do rozlehlé krajiny, jedna z účastnic výpravy Tereza Lišková.
 
Aktuální výstavy:
SIBIŘ - ZÁPAD NEODPOVÍDÁ, 24. 6. -21. 7. 2013, Kávovárna, Štěpánská 61, Praha 1
 
Více informací naleznete na:
http://bit.ly/artinmongolia
http://www.hithit.cz
http://www.artinatelier.cz
 
Foto z výstavy: https://www.dropbox.com/sc/97720vagnwgnsoc/ip_ii4ylYx
Foto ze Sibiře: https://www.dropbox.com/sh/8etmiwkc7ufausd/UWbKv5Esoe
Stránka cesty z roku 2012: https://www.facebook.com/artINsibir
Fb ateliréru: https://www.facebook.com/ArtInAtelier


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.