Share |

Maďarský soubor pohybového divadla Kompánia podráždí všechny smysly

foto: pořadatel

Na pozvání dramaturgie Teatra NoD do Prahy přijíždí maďarský soubor Kompánia se svým divadelním projektem Bruno Schulz: Pojednání o figurínách ( Bruno Schulz: The Treatise on Mannequins), který se představí pražskému publiku Teatra NoD 21. dubna od 20 hodin.

Během loňského ročníku festivalu nezávislého a amatérského divadla Apostrof se divadlo Kompánia stalo jedním z velkých překvapení festivalu. Představení inspirované dílem u nás nepříliš známého výtvarného umělce a spisovatele Bruno Schulze nabízí velmi vytříbený umělecký zážitek z pohybového divadla, který si divák vychutná všemi smysly. Součástí večera bude i koncert a výstava fotografií, kterou s sebou soubor přiveze.

Projekt Bruno Schulz: Pojednání o figurínách je projektem založeným na mezinárodní spolupráci – vedle Maďarska se na jeho vzniku podílel režisér a několik herců a hudebníků z polského One Poem Theatre po boku herců a výtvarných umělců ze Slovenska. Jedná se o velmi komplexní dílo, které atakuje všechny divákovy smysly. Komplexnost je ostatně vlastní nejen tomuto představení, ale i samotné osobnosti Bruna Schulze, polského rodáka, který po sobě zanechal nám nepříliš známé výtvarné i literární dílo plné sentimentu, vzpomínek, ale i lascivnosti a dráždivé erotičnosti předválečných salónů.

Představení souboru Kompánia slibuje být stejně takové jako je Schulzovo dílo. Početný soubor s sebou přiveze představení, které u nás nemá obdoby. Je lehké, poetické, plné dráždivých zvuků a situací, zároveň plné zašlého sentimentu po starých dobrých časech a vzpomínek na tradice chasidských Židů a středoevropského předválečného milieu intelektuální bohémy.

Pražské představení Bruno Schulz: Pojednání o figurínách se odehraje v sobotu 21. dubna od 20 hodin v prostorách Teatra NoD. Vstupenky v ceně 200 Kč jsou již v předprodeji v síti Ticketportal nebo ke koupi prostřednictvím služby SMS Ticket. Na každou vstupenku zakoupenou prostřednictvím služby SMS dostane divák slevu 30 Kč na každý lístek.

http://nod.roxy.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.