Share |

Maďarský hudebník a vizuální umělec Gábor Kovács alias Új Bála přijede do Prahy

foto: pořadatel akce

Promotérsko/DJský kolektiv Wrong uvede 15.dubna v pražském prostoru Underdogs' Ballroom & Bar tři projekty oscilující na pomezí experimentální a taneční hudby. Hudbu ze svých aktuálních nahrávek představí maďarský producent Új Bála a český projekt Střed Světa. Jejich vystoupení doplní pražská stálice Lightning Glove.
 
Új Bála (HU)
Új Bála je zpět v Praze. V Budapešti usazený hudebník a vizuální umělec Gábor Kovács si už získal výrazné renomé skrze loňské releasy Boka (Baba Vanga) a Butcher's Tears Dry Slower Than The Average One's (Altered States Tapes), tento rok se stal součástí platformy SHAPE, která protlačuje nejprogresivnější evropské hudebníky a navíc, když o vás píše Quietus, tak už to asi o něčem vypovídá. Do Prahy se vrací se svým novým albem
Maneki Necro & Friends, o kterém tvrdí, že je „divnější, než ty předchozí“. „ the worst true hip-hop record ever. It's like Problem Solverz on crack with a Filipino karaoke sample in the background. Man, sometimes i miss rap so much.
 
Střed Světa (CZ)
Na krku má aktuálně hned dvě nová alba: Rozmístění Opakováním (Baba Vanga) a Spletitě Protékající Pod Slovy (Red for Colour Blind). Sporadicky vystupující české mystérium láme house a techno do surrealistických kolážovitých dekonstrukcí. Rytmy se rozpadají a atmosféra se dá krájet. Žánry se ztrácejí a klasické formy ignorují, což vede k podivně uspokojujícím zvukovým realitám. Bez debat jedna z událostí roku na české scéně (i když je teprve duben).
 
Lightning Glove (CZ)
Nekonečná komedie umění, která se nemůže přelejt do reálna – osahávání průhlednýho skla. Na kocovinu někdy zabírá vyproštění, na post-trauma se jeden čas testovala MDMA... Nahmatat, uchopit a zničit. Trápení, který nemá skoro nikdy jakejkoliv pozitivní efekt. Záliba v šílenství, rytmu-nerytmu, chuchvalci zvuků, který tě má rozkopat a poslat do hrobu.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.